Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από του...

Πραγματοποιήθηκε στην εστία του σωματείου "Φάρος" Ποντίων Πάτρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 από το Σωματείο «Φάρος» Ποντίων Πάτρας σε συνεργασία με τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην Εστία του σωματείου με τη συμμετοχή μελών και φίλων του.

Ο κ. Διονύσης Αυγουστάτος, μέλος του Τμήματος Εθελοντών – Σαμαρειτών  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέδειξε με ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο τις βασικές ενέργειες που μπορεί να κάνει ένας πολίτης για να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του όταν αντιμετωπίζει ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας. Επίσης ενημέρωσε τον σωστό τρόπο που θα πρέπει ένας πολίτης να ενημερώνει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών καθώς και τον τρόπο που λειτουργούν οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Με τη βοήθεια «εθελοντών» του Σωματείου ο κ. Αυγουστάτος παρουσίασε σε πραγματικό χρόνο πως μπορεί να αντιμετωπιστούν περιστατικά όπως έμφραγμα, πνιγμός, λιποθυμίες, αιμορραγίες, κ.α., ενώ απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και αποριών όσων παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών ευχαριστεί δημοσίως το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» για την συνεργασία που είχαν ώστε να πραγματοποιηθεί το  σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην Εστία του Σωματείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις