Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Οι Locomondo στην τελετή λήξης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού - Πάει για 1η Μαρτίου το δρώμενο της τελετής έναρξης;

Οι Locomondo στην τελετή λήξης του φετιν...

Η 7μελής μπάντα των Λοκομόντο θα εμφανιστεί για 1η φορά σε εκδήλωση του Δήμου Πατρέων

Η αγαπητή μπάντα των Locomondo - Λοκομόντο με τα 15 και πλέον χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στα μουσικά πράγματα, θα είναι το καλλιτεχνικό σχήμα που θα σηματοδοτήσει μουσικά την φετινή τελετή λήξης του Πατρινού καρναβαλιού την τελευταία Κυριακή της αποκριάς 10 Μαρτίου 2019 στις 21.00 το βράδυ στο μόλο Αγίου Νικολάου.

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως οι Locomondo είναι η 1η φορά που θα εμφανιστούν στο Πατρινό Καρναβάλι και δη σε εκδήλωση του Δήμου Πατρέων ενώ σε άλλους χώρους έχουν ξαναπαίξει στην Αχαική πρωτεύουσα κατά το παρελθόν. Η είδηση έχει ήδη χαροποιήσει τους καρναβαλιστές αλλά και τους φαν του συγκροτήματος που έχει αγαπηθεί από το κοινό χάρη σε κομμάτια σε ρυθμό ρέγκε όπως «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», το «Γαμήλιο πάρτυ» από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, την ρέγκε διασκευή της περίφημης «Φραγκοσυριανής» του ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη, το «Πίνω μπάφους και παίζω προ» και τόσα άλλα κομμάτια.

Οι Λοκομόντο δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2001. Συνδυάζουν στη μουσική τους, ήχους της ρέγκε, της σκα και της λάτιν μουσικής ενώ οι στίχοι των κομματιών τους είναι γραμμένοι, κυρίως, στην ελληνική και την αγγλική.

Όπως διαβάσαμε στην σελίδα τους στο διαδίκτυο, www.locomondo.gr, οι Locomondo ιδρύθηκαν από τον Μάρκο Κούμαρη και το Γιάννη Βαρνάβα ενώ αργότερα προσχώρησαν στην μπάντα οι: Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο), Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα), Θανάσης Ταμπάκης (ηχοληψία), Στρατής Σούντρης (drums), Μιχάλης Μουρντζής (κρουστά). Από το 2003 έως το 2005 drummer του συγκροτήματος ήταν ο Στέφανος Ψαραδάκης.

Σήμερα οι Λοκομόντο αποτελούνται από αυτόν τον πυρήνα 7 μελών με επικεφαλής τον κύριο συνθέτη και στιχουργό Μάρκο Κούμαρη και πλαισιώνονται κατά καιρούς από διάφορους guest μουσικούς. Η «τρελούτσικη» αυτή μπάντα με την ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό και δη στη νεολαία, μοιάζει ιδανική για την τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στο μεταξύ σε άρθρο της εφημερίδας Πελοπόννησος, αναφέρεται πως η εξ αναβολής τελετή έναρξης του φετινού Καρναβαλιού που λόγω του βροχερού καιρού στις 19/1 δεν έγινε τελικά προς μεγάλη απογοήτευση όλων, ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου Α’ την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 το βράδυ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του thebest.gr, το δρώμενο δεν θα ονομάζεται καν τελετή καθώς αναμένεται να έχει μεν κάποια βασικά στοιχεία της τελετής που είχε ετοιμαστεί σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ωστόσο θα είναι τελικά κάτι άλλο. Αυτό φαίνεται μάλιστα να ζήτησαν και οι εκπρόσωποι των καρναβαλικών πληρωμάτων που είχαν καίριο λόγο στο στήσιμο της φετινής τελετής έναρξης κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» του Δήμου, Νικο Χρυσοβιτσάνο.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr όσο περνούν οι μέρες είναι δύσκολο έως και απίθανο να μπορέσουν να συμμετάσχουν όπως είχε κανονιστεί, τα δύο μεγάλα ονόματα της τελετής, η διακεκριμένη σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη με καταγωγή από το Ρίο Πατρών και η λυρική ερμηνεύτρια και γοητευτική περφόρμερ και σώουγούμαν Νίνα Λοτσάρη λόγω άλλων επαγγελματικών τους καλλιτεχνικών υποχρεώσεων στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την Κοινωφελή για το τι μέλλει γενέσθαι.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019