Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η γιορτή της Υπαπαντής στο Κάτω Καστρίτσι

Η γιορτή της Υπαπαντής στο Κάτω Καστρίτσι

Δείτε ΦΩΤΟ

Εόρτασαν το Κάτω Καστρίτσι και η κωμόπολις των Καμαρών, της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών, την εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, αφού οι Ναοί των δύο αυτών Ενοριών τιμώνται στην Υπαπαντή του Κυρίου.
• Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Κάτω Καστριτσίου, στον Εσπερινό της παραμονής, 1.2.2019, εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ τον θείο Λόγο εκήρυξε με εντολή του Σεβασμιωτάτου, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Ανήμερα εχοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος κηρύξας επικαίρως και τον θείο λόγο.
•Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Καμαρών, το Σάββατο 2.2.2019, ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τη συμμετοχή πολλών Ιερέων, των τοπικών Αρχόντων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο πρόσωπο του Δικαίου Συμεών του Θεοδόχου και στον επινίκιο πνευματικό του ύμνο «Νυν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα...», ευχηθείς να μη φύγη άνθρωπος από τον κόσμο αυτόν, προτού συναντήση πραγματικά και ουσιαστικά τον Σωτήρα του κόσμου.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον Εφημέριο της Ενορίας π. Στέφανο Μπαμπίλη, επαινέσας αυτόν για την πολυετή και καλλίκαρπη διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις