Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προτάσεις για την άρση της επικινδυνότητας στην Ελ. Βενιζέλου και Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα

Προτάσεις για την άρση της επικινδυνότητ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Τι γίνεται στο εξωτερικό

Από τον αναγνώστη μας Ανδρέα Κομνηνό λάβαμε και δημοσιεύουμε την πιο κάτω επιστολή σχετικά με πρόσφατο άρθρο του thebest.gr για την παραβατική συμπεριφορά οδηγών στην Ελευθερία Βενιζέλου και Ακτή Δυμαίων.

"Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρέμβασή σας για τα ατυχήματα στη Βενιζέλου (στο σουπερμάρκετ Α/Β). Επειδή καμιά φορά αντί να επισημαίνουμε το πρόβλημα είναι καλύτερο να προτείνουμε και λύσεις, δείτε για παράδειγμα τις πρακτικές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχει συγκεντρώσει το έργο http://www.restrail.eu/

Πιο συγκεκριμένα, οι συστάσεις του έργου για την αποφυγή παράνομης εισόδου σε σιδηροδρομικούς χώρους είναι εδώ http://www.restrail.eu/toolbox/spip.php?article106 όπου έχει και αρκετές εικόνες από απλές και ανέξοδες λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμόζονται σε σημεία όπως το ΑΒ στη Βενιζέλου.

Ένα άλλο παράδειγμα "έξυπνης" αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού αφορά ένα γνωστό πρόβλημα στην Πάτρα που προκαλεί πολλά ατυχήματα, και που είναι η απουσία ορατότητας στις γωνίες.

Αυτό λύνεται εύκολα με προεκτάσεις στις γωνίες των πεζοδρομίων, ώστε να αποτρέπεται το παρκάρισμα πάνω στη γωνία και να υπάρχει πάντα ορατότητα στις διασταυρώσεις, π.χ. δείτε http://www.theurbanvision.com/blogs/?p=1480 ή δείτε για παράδειγμα μέσω google street view μια πραγματική διασταύρωση στη Γλασκώβη https://goo.gl/maps/sScpnM8zkdA2 (Σ.Σ. κάτι που εφαρμόστηκε μερικώς στην οδό Γούναρη στην Πάτρα πριν μερικά χρόνια)

Μπορούμε σαν πολίτες να προτείνουμε και να διεκδικούμε από τους αρμόδιους να εφαρμόζουν τέτοιες λύσεις!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις