Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτές στα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας για ενήλικους κι ανήλικους μετανάστες- ΗΧΗΤΙΚΟ

Γιορτές στα αστυνομικά τμήματα της Πάτρα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κρατούμενοι με το βλέμμα στραμμένο στο λιμάνι...

Πρωτοχρονιά με τη ματιά στραμμένη στο λιμάνι για εκατοντάδες μετανάστες που παραμένουν και αυξάνονται καθημερινά στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Τις κρύες νύχτες του χειμώνα έρχονται να ζεστάνουν με την συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλληλέγγυοι στους αλλοδαπούς που εξακολουθούν να βρίσκουν καταφύγια, σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ στην Πάτρα.

Την ώρα που οι πατρινοί άλλαζαν το χρόνο με γλυκίσματα και άλλα εδέσματα οι μετανάστες που παραμένουν κατά εκατοντάδες - σύμφωνα με εκτιμήσεις - στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αναζητούσαν για άλλη μια φορά τρόπους να ταξιδέψουν μέσω Ιταλίας για την κεντρική Ευρώπη.

Κάποιοι μάλιστα σύμφωνα με τον κο Παπαγεωργίου, τόσο ενήλικοι όσο και ανήλικοι, πέρασαν αυτές τις ημέρες κρατούμενοι σε αστυνομικά τμήματα, μέχρι να αποφασιστεί η προωθησή τους σε οργανωμένες δομές ανα τη χώρα.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών-στριών, σύμφωνα και με το μέλος της Νίκο Παπαγεωργίου, φρόντισε και φέτος αν όχι με μια ξεχωριστή γιορτή, να φροντίσει έστω για τα απαραίτητα αυτών των ημερών, για τους μετανάστες που ζουν κάτω από οριακές συνθήκες σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ.

Μεριμνώντας για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων που ζουν στην Πάτρα και για τις κρύες μέρες του χειμώνα οι αλληλέγγυοι στους μετανάστες οργανώθηκαν ώστε συνδράμουν την προσπάθειά για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

Οι αλληλέγγυοι στους μετανάστες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας συνεχίζουν την προσπάθεια και για τον νέο χρόνο, για συγκέντρωση ειδών ένδυσης υπόδυσης, κλινοσκεπασμάτων και τροφίμων.

Επίσης, αναζητούν για το Αλληλέγγυο Φαρμακείο και για την ομάδα πού παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα, αντιβιοτικά και παυσίπονα φάρμακα.

Η συλλογή γίνεται στο στέκι της Κίνησης Ιωάννου Βλάχου 19, κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη από 7.30μμ εως 9.00μμ ή και με τηλ.ραντεβού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις