Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ριπές ανέμων 124 χλμ την ώρα στην Πάτρα από το πρωί της Πρωτοχρονιάς -Έρχεται "Πολικό εξπρές" από την Πέμπτη

Ριπές ανέμων 124 χλμ την ώρα στην Πάτρα ...

Δείτε τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Πολλές ζημιές προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν από το βράδυ στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Ειναι χαρακτηριστικό οτι οι θυελλώδεις ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι είχαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης ριπές που  άγγιξαν τα 124km/h, ήτοι τα 12bf!!

Πάτρα: Τζαμαρία αποκολλήθηκε λόγω των ανέμων και έπεσε στην Κορίνθου

Πολλοί πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων πέταξαν κυριολεκτικά από τον δυνατό αέρα και έχουν καταλήξει σε δρόμους και πεζοδρόμια, αρκετά μέτρα μακριά από τα προκαθορισμένα σημεία τους. Τόσο στην Κανελλοπούλου, όσο και στην Ηρώων Πολυτεχνείου, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Πάτρα - ΠΡΟΣΟΧΗ: Θυελλώδεις άνεμοι έχουν φέρει κάδους απορριμμάτων στη μέση του οδοστρώματος - ΦΩΤΟ

 

 

Πάτρα: Κλειστο το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου λόγω ισχυρών ανέμων - Ανοιχτή αλλά στα όρια περιορισμών η Γέφυρα

Σκεπή από αλλουμίνιο ξεκόλλησε από κτίριο που βρίσκεται πίσω από νεοκλασσικό της Γερμανού, και πέταξε κυριολεκτικά στον αέρα για δεκάδες μέτρα μέχρι να προσγειωθεί στη Βασιλείου Ρούφου και κοντά στην Πλατεία Ομονοίας. Προκάλεσε ζημιές σε πέντε σταθμευμένα οχήματα.

Πάτρα: Δικυκλιστής τραυματίστηκε όταν συγκρούσθηκε με λεωφορείο - Οι δυνατοί άνεμοι φέρεται να προκάλεσαν την εκτροπή του

Ρημαγμένα τα μπαλκόνια πολυκατοικιών στην Πάτρα.

φωτογραφίες facebook/Νικολας Σερέτης

φωτογραφίες facebook/Νικολας Σερέτης

φωτογραφίες facebook/Νικολας Σερέτης

Με δυσκολία γίνεται η κίνηση των οχημάτων από το 81ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών Κορίνθου εως και το 83ο. Ο λόγος κατολισθήσεις που σημειώθηκαν λόγω των ανέμων αλλά και της διάβρωσης από τον παγετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώση των βράχων στο οδόστρωμα τόσο της παλαιάς όσο και της Νέας Εθνικής Οδού σημιώθηκε το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Στα επίμαχα σημεία γίνονται αντιδρομήσεις και σε ότι αφορά στην Ολυμπία Οδό από 163ο έως το 166ο χιλιόμετρο επί της Νέας Εθνικής Οδού, γίνονται προληπτικές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα και με την υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού Σοφία Στάμου, με την οποία μίλησε το thebest.gr στην παλαιά Εθνική Οδό υπάρχει ένα πρόβλημα καθίζησης του πρανούς, κάτι που προκάλεσε και πτώση τμημάτων στο οδόστρωμα. Σε ότι αφορά στην Νέα Εθνική οδό, οι ρυμθίσεις που έχουν γίνει για 3 χιλιόμετρα είναι καθαρά προληπτικές.

Δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης της κίνησης λόγω επιστροφής των εκδρομέων τις επόμενες ώρες, γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να καθαριστούν οι δρόμοι.

Αστυνομικοί της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και επίσης οχήματα της Ολυμπίας Οδού, βρίσκονται επι τόπου για ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση. Στην Αχαΐα η κυκλοφορία στην Πούντας - Καλαβρύτων από το πρωί γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δυο νεαρά άτομα έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους στα 5 δέντρα, στην Ακράτα - Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο σημείο

Δύο νεαρά άτομα είχαν αποκλειστεί μέσα στα  οχήματά τους από τα χιόνια και τον παγετό στην περιοχή Πέντε Δέντρα στην Ακράτα απεγκλωβίστηκαν μετά από κινητοποίηση της πυροσβεστικής με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ .

Από την Πέμπτη θα καταφτάσει στη χώρα μας η “Σοφία” – όπως έχει ονομαστεί από το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών- και θα σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι στιγμές που θα βιώσουν αρκετοί από τους κατοίκους της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας θα είναι σχεδόν ιστορικές. Μόλις ξαστερώνει στη Δυτική Μακεδονία τ0 θερμόμετρο θα γράφει -17 βαθμούς Κελσίου!

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Το αίτιο θα είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα “σαρώσουν” ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Και εννοείται ότι στις περισσότερες περιοχές από αυτά τα διαμερίσματα θα χιονίζει έως και τα πεδινά – παραθαλάσσια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των οδηγών και ασφαλώς μετά από κάποια στιγμή θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν αλυσίδες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τετάρτη 2/1: Βελτιωμένος καιρός με τον υδράργυρο να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και τους βορειους-βορειοδυτικούς ανέμους να αγγίζουν στο Ιόνιο τα 6 και κατά τόπους τα 7bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Τετάρτη 2/1:Βελτιωμένος καιρός με την θερμοκρασία στην πόλη να κυμαίνεται από 4-11oC και τους ανέμους να πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4bf.

Τάση Έως 7/1: Σύμφωνα με τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το διάστημα από 3 έως 7 Ιανουαρίου, υπάρχει σαφής τάση να επισκεφθούν την χώρα μας αέριες μάζες πολικής προέλευσης, που δύνανται να προκαλέσουν κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το που θα λάβει χώρα κυκλογένεση γεγονός που θα καθορίσει την χωροχρονική κατανομή των φαινομένων (κυρίως χιονοπτώσεων ακόμη και σε πεδινές περιοχές). Νεότερα γι' αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη του καιρού θα υπάρξουν σε νεότερο δελτίο.

*οι τοπικές προγνωσεις ανήκουν στον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις