Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καθολική επικράτηση του ΠΑΜΕ στους Οικοδόμους- ΔΕΙΤΕ τα αποτελέσματα των εκλογών

Πάτρα: Καθολική επικράτηση του ΠΑΜΕ στου...

Κατέλαβε όλες τις έδρες

Συντριπτική είναι η νίκη του ΠΑΜΕ στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας που διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες. Η παράταξη ΔΑΣ, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, κέρδισε και τις 9 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνοντας τους 610 ψήφους από τους 657 οικοδόμους που προσήλθαν στις κάλπες.

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ έλαβε 47 ψήφους και δεν εξασφάλισε κάποια έδρα. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων που και με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν τη συμφωνία τους και τη στήριξή τους στην ταξική γραμμή του Συνδικάτου, τη γραμμή που παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, την ΕΕ και τους μηχανισμούς τους και συνέβαλλαν αποφασιστικά στην άνοδο της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν 657 συνάδελφοι από 590 το 2014, 610 (από 484) ψήφους έλαβε η παράταξη της ΔΑΣ που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και 47 (απο 106) η παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Εκλέγονται για Δ.Σ. 9 (από 7) μέλη για τη παράταξη της Δ.Α.Σ. και κανένα (από 2) μέλος για τη παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Για την Ομοσπονδία Οικοδόμων εκλέγονται 7 (από 6) αντιπρόσωποι 7 (από 5) από τη παράταξη της ΔΑΣ κανένας (από 1) από τη παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Για το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας εκλέγονται 13 (από 12) αντιπρόσωποι 12 (από 10) από τη ΔΑΣ και 1 (από 2) από τη ΠΑΣΚΕ.

Η μάχη συνεχίζεται και κλιμακώνεται για να δυναμώσει ο αγώνας για το μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την αναγνώριση των υπερ αγνώστων ενσήμων, τη δουλειά με δικαιώματα, τη στήριξη των ανέργων. Για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανέχεια, τα χαμηλά μεροκάματα, την ανεργία. Απορρίπτουμε τις κυβερνητικές κορώνες και τους πανηγυρισμούς ότι «τελειώνουν τα δύσκολα», ότι διαφαίνεται «φως στο τούνελ» στο πλαίσιο μιας «δίκαιης ανάπτυξης».»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις