Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η αστυνομία διαψεύδει την.. διάψευση που έβγαλε το υπ. Παιδείας για συλλήψεις μαθητών που έκαναν κατάληψη στο Αγρίνιο

Η αστυνομία διαψεύδει την.. διάψευση που...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Η αστυνομία διαψεύδει τη διάψευση που έβγαλε το υπ. Παιδείας για συλλήψεις μαθητών που έκαναν κατάληψη σε Γυμνάσιο του Αγρινίου. Η ενημέρωση που έχει η περιφερειακή διεύθυνση εκαπίδευσης Δυτικής Ελλάδας -με την οποία επικοινώνησε το thebest.gr- είναι πως έγιναν προσαγωγές αλλά όχι συλλήψεις.

Ολα ξεκίνησαν μετά από δημοσιεύματα ιστότοπων του Αγρινίου, τα οποία ανέφεραν ότι την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο μαθητές που συνέχιζαν την κατάληψη σε σχολείο του Αγρινίου και επίσης συνελήφθησαν και οι γονείς τους.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης της είδησης την οποία χαρακτήρισε fake news, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας έχει ως εξής:

«Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο. Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει: Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Η αστυνομία ωστόσο έρχεται να διαψεύσει το υπουργείο Παιδείας!

Τι δηλώνει το γραφείο τύπου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, έτσι όπως καταγράφηκε στο δελτίο συμβάντων.

Δύο συλλήψεις ανηλίκων (14 και 16 ετών) έγιναν στο Αγρίνιο, είναι η απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφερειακής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Η Αστυνομία έλαβε καταγγελία για δύο μαθητές, που σύμφωνα με την καταγγελία, παρεμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Στη συνέχεια η Αστυνομία ενημέρωσε τον Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για τους γονείς για παραμέληση ανηλίκων. Κατόπιν αυτού με προφορική εντολή του Εισαγγελέα τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές αφέθησαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις