Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον Φεβρουάριο έτοιμος ο δρόμος για τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Τον Φεβρουάριο έτοιμος ο δρόμος για τον ...
Βγενόπουλος Φάνης

Όλες οι εργασίες έγιναν από συνεργεία του Δήμου Πατρέων

Στην τελική φάση βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής  του οδικού άξονα που θα συνδέει την Ξερόλακκα με την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης. Ο δρόμος κατασκευάζεται από τον Δήμο Πατρέων, με κονδύλια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί σε χρήση τον Φεβρουάριο του 2019.

Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης, καθώς και ηλεκτροφωτισμό για την ανακατασκευή της οδού συνολικού μήκους 676 μέτρων.

Όλες οι εργασίες έγιναν από συνεργεία του Δήμου Πατρέων και τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτής, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική Αρχή,  για την παρουσίαση του έργου των Δημοτικών Υπηρεσιών στην Αγορά Αργύρη την Παρασκευή 9  και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.113.000 ευρώ, θα διευκολύνει την πρόσβαση των οχημάτων στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Βούντενης προκειμένου αυτός να καταστεί τουριστικός και πολιτισμικός προορισμός για τους κατοίκους και επισκέπτες.

Υπήρξε δε, ένα πάγιο αίτημα της «ψυχής» του αρχαιολογικού πάρκου των Μυκηναϊκών τάφων, του αρχαιολόγου Λάζαρου Κολώνα. O Δρ. Λάζαρος Κολώνας, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ο άνθρωπος που ανέσκαψε και ανέδειξε τον αρχαιολογικό χώρο από το 1988-1994 και από το 2004-2007.

Η κατασκευή του δρόμου αποτελεί και μια δικαίωση για τον ίδιο τον αρχαιολόγο, καθώς επί χρόνια το ζητούσε. «Είναι σα παιδί μου, ο χώρος αυτός, τον πονάω. Θέλω να αναδειχθεί για να τον μάθει ο κόσμος», είχε πει παλιότερα στο thebest.gr ο κ. Κολώνας.

Δείτε το βίντεο από την πορεία του έργου, όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Δήμου Πατρέων:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις