Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρέμει η γη στη Ζάκυνθο – Δίκτυο φορητών σεισμογράφων τοποθετείται στο νησί – Σε πλήρη επιφυλακή οι Υπηρεσίες για ισχυρό μετασεισμό

Τρέμει η γη στη Ζάκυνθο – Δίκτυο φορητών...

Οι κάτοικοι της Ζακύνθου παραμένουν ψύχραιμοι

Κλιμάκια επιστημόνων και τεχνικών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) μεταβαίνουν στην πληγείσα περιοχή μετά το σφοδρό σεισμό που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου. Το κλιμάκιο θα εγκαταστήσει δίκτυο φορητών σεισμογράφων στην Ζάκυνθο, στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία, με στόχο τη λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της μετασεισμικής δραστηριότητας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΑΑ.

Τσελέντης: Ως και 6 ρίχτερ μπορεί να είναι ο μεγάλος μετασεισμός στη Ζάκυνθο - "Έστειλαν σήμα" τα ψάρια για τον Εγκέλαδο

Τα δεδομένα θα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο -μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας- στις εγκαταστάσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου/ΕΑΑ στο Θησείο, για να γίνεται άμεση αξιολόγηση και υπεύθυνη ενημέρωση της Πολιτείας και του κοινού.

Το δίκτυο θα παραμείνει εγκατεστημένο στην περιοχή για όσο καιρό απαιτηθεί. Το κλιμάκιο του Γ.Ι./ΕΑΑ θα ενημερώνει συνεχώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το κοινό στις πληγείσες περιοχές.

Ζάκυνθος: Οι ζημιές στο ιστορικό Καστρομονάστηρο των Στροφάδων, μετά το μεγάλο σεισμό - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Στο μεταξύ συνολικά δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στη Ζάκυνθο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που αναστάτωσε το νησί περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι κάτοικοι της Ζακύνθου παραμένουν ψύχραιμοι και αποφεύγουν να παραμείνουν στο σπίτι τους αλλά επιλέγουν καφετέριες και γενικότερα εξωτερικούς χώρους.

Η στιγμή του σεισμού μέσα σε μίνι μάρκετ της Ζακύνθου - Δεν έμεινε "τίποτα" όρθιο - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Πάντως, η γενική εντύπωση είναι πως το νησί «άντεξε» από το δυνατότερο σεισμό εδώ και δεκαετίες και οι υλικές ζημιές είναι περιορισμένες, δεδομένης της έντασης του φαινομένου.

Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής για το επόμενο μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής για το επόμενο 48ωρο η Ζάκυνθος – Περιμένουν ισχυρό μετασεισμό

Και αυτό διότι οι σεισμολόγοι περιμένουν ισχυρό μετασεισμό, ωστόσο 100 φορές πιο αδύναμο από τον κυρίως σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, μέσα στα επόμενα 24ωρα όπως δήλωσε ο  σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, στο thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις