Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με πλοιάριο από τη Βασιλική στην Ιταλία…Ξανά μπροστά σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Με πλοιάριο από τη Βασιλική στην Ιταλία…...

Οι ομοιότητες με το πρόσφατο περιστατικό

Εναλλακτικούς τρόπους για να περάσουν στην Ιταλία βρίσκουν μετανάστες και διακινητές, δεδομένου ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας προχώρησε σε συλλήψεις φερομένων διακινητών, στη θαλάσσια περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Φαίνεται πως διαρκώς  ανοίγονται νέοι θαλάσσιοι δρόμοι.

Χθες τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε και το Λιμενικό Σώμα «μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης  της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας  και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Πατρών, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Βασιλικής Αιτωλοακαρνανίας, ύποπτο σκάφος σημαίας Ουκρανίας, φέρον το διακριτικό SOYUZ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με εξήντα πέντε (65) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης, συνελήφθησαν οι τρεις (03) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 32, 30 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων και με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, συνελήφθησαν ένας 36χρονος ημεδαπός και ένας 37χρονος αλλοδαπός, οδηγός και συνοδηγός Φ/Γ οχήματος, με το οποίο οι ως άνω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο σημείο όπου τους ανέμενε το σκάφος προς επιβίβαση, το οποίο οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Πατρών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, το Φ/Γ όχημα, έξι (06) κινητά τηλέφωνα, μία (01) συσκευή δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00€)».

Όπως πληροφορείται  το thebest.gr οι αλλοδαποί στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες και όχι μεμονωμένοι, οι οποίοι με εντολή του Εισαγγελέα έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Το σημείο επιβίβασης ήταν η Κάτω Βασιλική και μεταφέρθηκαν στην περιοχή με φορτηγό, πιθανότατα από την Αθήνα. Προορισμός ήταν η Ιταλία. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου το Λιμενικό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου Παλιοβούνας ιστιοφόρο, πάλι με Ουκρανική σημαία. Ο αριθμός των αλλοδαπών που επέβαιναν ήταν 60 και η επιβίβαση είχε γίνει σε σημείο κοντινό, από αυτό του τελευταίου περιστατικού.

Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος  ένας ακόμα αλλοδαπός, φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις