Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη- Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια, εκκενώθηκε το χωριό Σταυρός

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη- Έκλεισε η κυ...

Οι φλόγες είναι ανεξέλεγκτες

21:50 Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εύβοια, καθώς στη γύρω περιοχή υπάρχει συμπαγές δάσος και πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός.

Σημείωσε πως για καθαρά προληπτικού λόγους εκκενώθηκαν τα δύο χωριά, Κοντοδεσπότης που έχει περίπου 300 κατοίκους και Σταυρός με 200. Οι κάτοικοι των δύο χωριών, όπως είπε, έχουν συγκεντρωθεί προσωρινά στο γήπεδο των Ψαχνών και θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.

 

20:20 Ενισχυθήκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 αεροσκάφη καναντέρ, 2 πεζετέλ και 5 ελικόπτερα.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η εκκένωση του χωριού Σταυρός και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του χωριού. Εκεί αυτή την ώρα έχουν φτάσει λεωφορεία για να παραλάβουν περίπου 150 άτομα, τα οποία θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία για να περάσουν τη βραδιά τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις μέσα στη νύχτα.

Ήδη στην περιοχή έχουν φτάσει χωματουργικά μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων όσο και μεγάλα βαριά μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προστατευτικές ζώνες για τους οικισμούς.

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα στο χωριό Σταυρός ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που συγκλήθηκε για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των κατοίκων για προληπτικούς λόγους από τα χωριά και τις περιοχές που κινδυνεύουν.

 

19:40 Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

 

18:05 Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τις 15.20 σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας. Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή πριν από λίγο να εκκενωθούν προληπτικά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς έχουν μεταβεί ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές, και αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη καναντέρ και 2 PZL (Πεζετέλ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις