Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκαινιάζεται στα Καλάβρυτα η έκθεση μνήμης, «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου»

Εγκαινιάζεται στα Καλάβρυτα η έκθεση μνή...

Θα παραστεί η Πρέσβης της Πολωνίας στην Αθήνα, Άννα Μπάρμπαζακ

Τα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσης μνήμης, με φωτογραφίες και κείμενα, με θέμα «Γενικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου», θα γίνουν την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 και ώρα 10:45 π.μ., μετά το καθιερωμένο, ετήσιο ιερό μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στο Δημοτικό Περίπτερο, έναντι της Κεντρικής Εκκλησίας, στην πλατεία των Καλαβρύτων.

Η έκθεση αυτή, συνδιοργανώνεται, από την Πολωνική Πρεσβεία Αθηνών και το Δήμο Καλαβρύτων και τα εγκαίνια της, θα γίνουν από την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Πολωνίας στην Αθήνα, κυρία Άννα Μπάρμπαζακ και το Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γεώργιο Λαζουρά.

Η πολύ σημαντική αυτή έκθεση, για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη γνώση των εγκλημάτων του ναζισμού, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει σχεδιασθεί, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, με τη συνεργασία της πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα και του Κρατικού Μουσείου Άουσβιτς – Μπιρκενάου και παρουσιάζει τη μοίρα των Εβραίων στο Γερμανικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Άουσβιτς, συμπεριλαμβανομένων και των Εβραίων, που απελάθηκαν από την Ελλάδα, στο μέρος, που αποτέλεσε σύμβολο τρόμου, γενοκτονίας και ολοκαυτώματος.

Σκοπός της έκθεσης, είναι να αποτυπώσει την τραγωδία, να αποτείνει φόρο τιμής στα θύματα και κυριότερα να αποφύγει την επανάληψη τέτοιου δράματος στο μέλλον, μέσω της εκπαίδευσης της νέας γενιάς σχετικά με το Ολοκαύτωμα. Τα Καλάβρυτα, μέσα από την τραγική ιστορία του συγκλονιστικού Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 και των φοβερών εγκλημάτων των Γερμανών ναζί στην περιοχή, αποτελούν, ιδανικό προορισμό, για την έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 έως και την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018.

*Διαβάστε ακόμα:

"Ανδρομάχη", έκθεση φωτογραφιών "Άουσβιτς – Μπιρκενάου" και μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή μάνα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις