Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρχαία Ολυμπία: Μέσα σε αυτό το εργαστήριο βρίσκεται η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας! ΦΩΤΟ

Αρχαία Ολυμπία: Μέσα σε αυτό το εργαστήρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Έχει δοθεί μια και μοναδική φωτογραφία της

Σε ένα μικρό κτίριο στην δεξιά πλευρά του συγκροτήματος κτιρίων στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, οδηγήθηκε την Πέμπτη, πριν καλά καλά περάσει στον κυρίως χώρο, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς βρέθηκε στην περιοχή της Ηλείας στο πλαίσιο ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και ξεναγήθηκε στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο υπουργός παρέμεινε για περίπου 15 λεπτά μέσα στο μικρό κτίριο, ενώ εξερχόμενος από αυτό, είπε οτι είδε εκπληκτικά πράγματα, χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο χώρο απαγορεύθηκε να εισέλθουν δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και φωτογράφοι.

Μέχρι σήμερα έχει δοθεί μια και μοναδική φωτογραφία της πήλινης πλάκας που βρήκε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αρχαία Ολυμπία και  θεωρείται μια σπουδαία ανακάλυψη. Το υπουργείο πολιτισμού είναι ιδιαίτερα αυστηρό με τη χρήση των εικόνων των πολιτιστικών στοιχείων και ακολουθεί πρωτόκολα προστασίας τους μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα, σε θέση παρακείμενη του ιερού της Ολυμπίας με κατάλοιπα της ρωμαϊκής εποχής, βρέθηκε πήλινη πλάκα με εγχάρακτη επιγραφή. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της συντήρησής της στο εργαστήριο της ΕΦΑ Ηλείας, διαπιστώθηκε ότι διασώζει 13 στίχους από την ραψωδία ξ της Οδύσσειας (ομιλία του Οδυσσέα στον Εύμαιο) και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, μπορεί να χρονολογηθεί στη ρωμαϊκή εποχή και πιθανώς πριν από τον 3ο αι. μ.Χ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις