Συνελεύσεις Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για... κλάματα

Απόψεις
&Σχόλια

Του Γιώργου Μόσχου

10/07/2018 09:00

Μοιραστείτε το άρθρο:


Συνελεύσεις Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για... κλάματα Του Γιώργου Μόσχου
 

Όταν πριν 15ετίας τουλάχιστον -δεν θυμάμαι  πια πότε ακριβώς- πλήρωνα στο Δήμο Πατρέων τα χρήματα που μου αναλογούσαν -έτσι μου είπαν- για το πέρασμα σε σχέδιο πόλης οικοπέδου μου στην Εγλυκάδα, είπα ότι πάει και τελείωσε το μαρτύριό μου. Αμ, δε.

Ο υπάλληλος είχε κάνει λάθος και μου είχε κρατήσει λίγα λεφτά παραπάνω από αυτά που έπρεπε. Έτσι όταν αποφάσισα ότι πρέπει να βγουν οι κολόνες ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλα συπαραμαρτούντα για να ελευθερωθεί το οικόπεδο, τότε άρχισε το πραγματικό μαρτύριο. Αυτή οικονομική διαφορά που ήταν εις βάρος μου έπρεπε να διευθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πέρασαν δημοτικές αρχές Καράβολα (β΄ Περίοδος), Φούρα, Δημαρά και το θέμα δεν προχωρούσε, ούτε καν να φθάσει μέχρι την πόρτα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σαν καμιά φορά έδωσεν ο Κύριος και έφθασε, έπρεπε να διευθετηθούν οι διαφορές των παρατάξεων. Κι άντε εσύ ο ΣΥΡΙΖΑίος ο αιρετικός, να τύχεις ευνοϊκής μεταχείρισης από τους γνήσιους, ορίτζιναλ, ούλτρα, πραγματικούς, Ορθόδοξους συμβούλους του ΚΚΕ, υπό τον κ. Πελετίδη. Χαμένος από χέρι και αφήνεις τα πράματα να κυλήσουν.

Με το χώρο της Δεξιάς, καμία επαφή. Οι Κατσικοπουλαίοι, σε έχουν στο μάτι γιατί συνέβαλες να ταρακουνηθεί το ετοιμόρροπο σύστημα ΠΑΣΟΚ στο Δήμο. Που στηρίζεσαι πλέον εσύ ο απλώς πολίτης, που τυχαίνει να είσαι και το θύμα της Ιστορίας; Πολύ περισσότερο που η παράταξη Δημαρά βρίσκεται στα εξ ων συνετέθη αρχικώς και άρα; Τι κάνεις για να ξεμπλοκάρεις το οικόπεδό σου; Ομνύεις τω αγνώστω Θεώ και ελπίζεις.

Ολοκληρώνεται η ψηφοφορία και περνά το αίτημα σου μόλις μετά βίας. Παίρνεις μία βαθιά ανάσα, φέρνεις στο μυαλό σου  τους ψηφίσαντες, συγκρίνεις και με έκπληξη διαπιστώνεις  ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης με τους γνήσιους, ορίτζιναλ, ούλτρα, πραγματικούς, Ορθόδοξους συμβούλους του ΚΚΕ, υπό τον κ. Πελετίδη» έχουν ρίξει λευκό και παραλίγο να σε έπαιρναν τα σκάγια των τουφεκιών τους, που πυροβολούσαν κατά Δημαρά, αλλά άκουγες στα αφτιά σου το σφύριγμά τους όταν περνούσαν από δίπλα σου και δεν το πίστευες.

Τι διάολο μωρέ, τόσο καρούμπαλα είναι που θα κάνουν αντιπολίτευση στο Γιάννη για να μην πάρω τα χρήματα  που μου κράτησε ο Δήμος και κυρίως για να μην απελευθερώσω το οικόπεδό μου; Κι όμως.

Και εάν δεν ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κώστας Μπουρδούλης, που κάλεσε τους εκπροσώπους των παρατάξεων και τους είπε  ότι δεν φταίει ο πολίτης να πληρώνει τις στρεβλώσεις του συστήματος, ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν επρόκειτο να περάσει αυτό το θέμα και να ψηφιστεί το αυτονόητο!

Αυτά τα γράφω γιατί το πρωί άκουγα στην εκπομπή στην ΕΡΤ1 «Πρώτη γραμμή» τον Γ. Πατούλη, ξέρετε, τον σύζυγο της Πατούλαινας, που αρνούνταν την απλή αναλογική γιατί λέει θα έφερνε ακυβερνησία(!). Κι αυτό όταν σε όλη την Ευρώπη οι Δήμοι ασχολούνται με τα ουσιώδη και έχουν την απλή αναλογική ή μορφές αυτής, ώστε να εκπροσωπούνται οι πολίτες επαρκώς, αλλά και να ξεμπλοκάρει το Δημ. Συμβούλιο, που σήμερα το δικό μας σε κάθε ημερήσια διάταξη έχει και καμιά πεντακοσιαριά θέματα  προς συζήτηση, που αφορούν οτιδήποτε άλλο παρά σχεδιασμό για την πόλη!

Και κυρίως το όπλο της ψήφου κάθε δημοτικού συμβούλου χρησιμοποιείται για την επανάσταση των... ποπολάρων-μαχητών (κάτι σαν το Σαρβάιβερ) εναντίον των... αμάχητων!

Και ξέρετε κάτι ακόμη; Επειδή ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά δεν καίγεται για τις υποθέσεις του δημότη, ενώ έχει πληρώσει προσκύρωση ο πολίτης, για να πάρει το τμήμα τετραγωνικών που του ανήκει δικαιωματικά, πρέπει να... ξεστρουντζώσει ο Δήμαρχος, και οι σφουγκοκολάριοί του κι αφού συνέλθουν από  τις φούμες (σ.σ.: Όχι μπρος στον Άγιο Σπυρίδωνα, α λά Πειραιά), τότε θα αποφασίσουν αν πρέπει να βρουν τους ιδιοκτήτες, απογόνους κλπ, που έχουν το απαλλοτριωτέο οικόπεδο για να προχωρήσουν στην διάνοιξη της οδού!

Αυτά εν Πάτραις, φαντάζουμε και αλλού, εν έτει 2018! Αιώνας 21ος!

Αυτά θέλουν οι Πατούληδες, το Ιερατείο του ΚΚΕ που τους ακολουθεί, το σχΚΙΝΑΛ, πλην Ποταμιού και οι Λεβέντες, φυσικοί και μεταφορικοί!Η απίστευτη ιστορία του πολίτη από το Καστρίτσι

Δείτε και το απίστευτο γεγονός που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Πάτρα καθώς όπως έγινε γνωστό μια Πατρινή η οποία έχει σπίτι στο Άνω Καστρίτσι πλήρωνε επί εφτά ολόκληρα χρόνια αυξημένα δημοτικά τέλη καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου το ακίνητό της ήταν καταγεγραμμένο ότι βρίσκεται στο… Κάτω Καστρίτσι.

Ως εκ του όλο αυτό το διάστημα η γυναίκα, από ένα γραφειοκρατικό λάθος που δεν οφειλόταν στην ίδια είχε πληρώσει παραπάνω χρήματα από αυτά που υποχρεούνταν!

Όταν το λάθος διαπιστώθηκε και αναγνωρίστηκε επισήμως από το Δήμο Πατρέων η γυναίκα προσέφυγε στην Οικονομική Υπηρεσία υποβάλλοντας σχετικό αίτημα ώστε να τις επιστραφούν τα επιπλέον δημοτικά τέλη που είχε πληρώσεις, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος. Αλλά η Οικονομική Υπηρεσία δεν είναι ψιλικατζίδικο, φέρε πίσω την κουβαρίστρα, να σου δώσω τη νέα που θέλεις!

Τελικά το θέμα της Πατρινής έφθασε μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης το οποίο ουσιαστικά την δικαίωση αφού ομόφωνα αποφάσισε να τις επιστρέψει τα χρήματα τα οποία παρανόμως ουσιαστικά της είχε εισπράξει ο δήμος Πατρέων.

Κι αν δεν αποφάσιζε, τι θα γίνονταν; θα έτρεχε στα Δικαστήρια και βάλε ταλαιπωρία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, η περιπέτεια της συγκεκριμένης γυναίκας δεν είναι η μοναδικά καθώς συχνά το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας λαμβάνει αποφάσεις στις συνεδριάσεις για την επιστροφή χρημάτων σε δημότες ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα.

Γι αυτό πολύ σωστά ο υπ. Εσ. Παν. Σκουρλέτης προχωρεί στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον «Κλεισθένη Ι» και θα ακολουθήσει και ο «Κλεισθένης ΙΙ» μέχρι να τελειώσουμε ολοκληρωτικά με τις παραμορφωτικές αγκυλώσεις των αρτηριοσκληρωτικών!

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 10/07/2018 09:00

Τυπώθηκε: 16/07/2018 21:18

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/493206

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της "Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της
Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης
Έφυγε ένας θαυμάσιος δάσκαλος, ένας εξαιρετικός άνθρωπος- Θλίψη για το θάνατο του Χρήστου Δήμου Έφυγε ένας θαυμάσιος δάσκαλος, ένας εξαιρετικός άνθρωπος- Θλίψη για το θάνατο του Χρήστου Δήμου
Πάτρα: Έφυγε στα 49 του ο Γιώργος Μιχαλόπουλος της οικογένειας του Εντελβάις Πάτρα: Έφυγε στα 49 του ο Γιώργος Μιχαλόπουλος της οικογένειας του Εντελβάις
35χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε 35χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε
Πάτρα: Κι όμως αυτός ο μικρός παράδεισος με το γρασίδι, τα γλυπτά και τα δέντρα είναι δίπλα μας- ΦΩΤΟ Πάτρα: Κι όμως αυτός ο μικρός παράδεισος με το γρασίδι, τα γλυπτά και τα δέντρα είναι δίπλα μας- ΦΩΤΟ
Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Ο χαμός του γελαστού παιδιού σκόρπισε ανείπωτη θλίψη Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Ο χαμός του γελαστού παιδιού σκόρπισε ανείπωτη θλίψη
Σωκράτης Κόκκαλης junior: Ο έρωτας και η σχέση με την κόρη γνωστού εκδότη Σωκράτης Κόκκαλης junior: Ο έρωτας και η σχέση με την κόρη γνωστού εκδότη
Αυτοκτόνησε 22χρονος για ερωτικούς λόγους, άφησε σημείωμα  Αυτοκτόνησε 22χρονος για ερωτικούς λόγους, άφησε σημείωμα
Πάτρα: Νεκρή γνωστή συμπολίτισσα μέσα στο διαμέρισμά της -Εγκληματική ενέργεια "βλέπει" η Ασφάλεια- ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr η ιατροδικαστής Πάτρα: Νεκρή γνωστή συμπολίτισσα μέσα στο διαμέρισμά της -Εγκληματική ενέργεια "βλέπει" η Ασφάλεια- ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr η ιατροδικαστής