Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Χρειάζεται η εξέλιξη ή όχι;

Χρειάζεται η εξέλιξη ή όχι;

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΑΚΗ

Όλα αλλάζουν γύρω μας, τίποτα δεν μένει το ίδιο για πολλά χρόνια. Ότι μείνει το ίδιο σιγά σιγά με τον καιρό σβήνει και ξεχνιέται στο παρελθόν διότι αρχίζουμε να ασχολούμαστε με την εξελιγμένη μορφή των πραγμάτων.

Όπως όλα εξελίσσονται συνέχεια, έτσι και ο άνθρωπος, εμείς δηλαδή, είναι στο αίμα μας να εξελισσόμαστε και να αλλάζουμε. Ακόμα και η φύση αλλάζει μορφή καθημερινά. Δυστυχώς σαν κοινωνία δεν έχουμε διάθεση ή καλύτερα δεν έχουμε τον τρόπο να εξελιχθούμε σε κάτι καλύτερο από αυτό που είμαστε. Προτιμάμε να μείνουμε όπως είμαστε ενώ έχουμε όλα τα εφόδια να πάμε πιο μακριά.

Η εξέλιξη στις μέρες μας όχι μόνο συμβαίνει αλλά είναι αναγκαία. Η πληροφορία διαδίδεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς τους οποίους είναι δύσκολο να τους ακολουθήσουμε εάν αναπαυθούμε σε αυτά που ξέρουμε τώρα. Το ίδιο γρήγορα τρέχει και η τεχνολογία χωρίς να σταματάει.

Κρύβουμε μέσα μας τεράστια θέληση και δίψα για να πάμε ένα βήμα μπροστά και να καταφέρουμε τους στόχους μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε πρώτα είναι να καταλάβουμε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε μαζί τους, διότι τίποτα δεν έχει μείνει το ίδιο με αυτά που γνωρίζουμε.

Δεν μάθαμε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας μαθαίνοντας νέες μεθόδους, νέα πετάγματα, νέα γνώση πέρα από αυτά του σχολείου και του κάθε πανεπιστημίου. Αυτή η αμάθεια που επικρατή μας έχει πληγώσει σαν κοινωνία με αποτέλεσμα πολύ λίγοι να καταφέρνουν να πετύχουν στη ζωή τους σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής, μια μέρα ξυπνάμε και ανακαλύπτουμε πως έχουμε μείνει εκτός των πραγμάτων, γεγονός που μας ενοχλεί αλλά δεν κάνουμε τίποτα ώστε να το αλλάξουμε.

Επαναπαυόμαστε εκεί που είμαστε και μένουμε άπραγοι στις περιστάσεις. Εκείνη τη στιγμή που το ανακαλύπτουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πως εμείς φταίμε γι’ αυτό που έχει συμβεί και κανείς άλλος. Στη συνέχεια να σταθούμε στα πόδια μας και να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.

Όταν αρχίσουμε να ζητάμε τρόπους για να εξελιχθούμε τότε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο για εμάς και τους γύρω μας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να καταλάβουμε  πως μας κάνει καλό να μαθαίνουμε συνέχεια και διάφορα πράγματα ώστε να μπορέσουμε να είμαστε μπροστά και όχι πίσω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις