Η καταστροφική αγορά υλικών αγαθών

Απόψεις
&Σχόλια

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΑΚΗ

14/06/2018 12:41

Μοιραστείτε το άρθρο:


Η καταστροφική αγορά υλικών αγαθών Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΑΚΗ
 

Γενικά, δίνουμε ως άνθρωποι μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά τα οποία τα έχουμε τοποθετήσει μέσα στη ζωή μας. Από την αρχή περιτριγυριζόμαστε από αγαθά που μας έχουν δοθεί απλόχερα και τώρα δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να αποκτούμε συνέχεια καινούρια. Αρχίσαμε να μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό τον τρόπο από πολύ μικρή ηλικία όταν παίρναμε τα πρώτα μας δώρα.

Έτσι λοιπόν μάθαμε σε αυτό το μοτίβο και ακόμα και σήμερα που βλέπουμε πως τα υλικά αγαθά δεν είναι το παν, εμείς συνεχίζουμε στα ίδια. Πιστεύουμε από τα πρώτα χρονιά της ζωής μας πως για να είμαστε χαρούμενοι χρειαζόμαστε να έχουμε στη κατοχή μας όλο και περισσότερα αγαθά.

Έχουμε δημιουργήσει μια σκέψη, η οποία μας κάνει να δίνουμε μεγάλη έμφαση στα υλικά αγαθά που μας περιτριγυρίζουν και ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα. Έχουμε φτάσει σε σημείο να σκεφτόμαστε μόνο πως θα αποκτήσουμε όσο μπορούμε περισσότερα στην κατοχή μας για να καλύψουμε το άδειο μέρος του εαυτού μας. Όμως εμείς του βάζουμε λάθος γέμιση.

Ζητάμε να αποκτήσουμε όλο και περισσότερα για να μπορέσουμε να πάρουμε προσωρινή χαρά και ευτυχία. Προσπαθούμε να γεμίσουμε το συναισθηματικό μας κενό με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μην μας ενδιαφέρουν καθόλου τα πνευματικά αγαθά, δηλαδή αυτό που κρύβουμε μέσα μας.

Η ιδέα που έχουμε για τα πνευματικά αγαθά είναι καλό να την αλλάξουμε, είναι καλό να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για τα πνευματικά μας αγαθά περισσότερο διότι αυτά θα μας γεμίσουν το κενό, αυτά μας δίνουν πλήρη χαρά και ευτυχία. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να δουλεύουμε με τον εαυτό μας, ώστε να νιώθουμε και να είμαστε χαρούμενοι.

Δεν μας κάνει καλό να στεναχωριόμαστε όταν σπάσει ή χαλάσει το κινητό μας, το αμάξι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό αγαθό διότι αυτό πολύ εύκολα διορθώνεται. Το πιο δύσκολο είναι όταν το πνεύμα μας υποστεί τραύματα, τα οποία θέλουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να διορθωθούν. Για να αποκτήσουμε την ευτυχία πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και όχι να την αγοράσουμε.

Τα υλικά διορθώνονται εύκολα, το πνεύμα μας θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αξίζει να το κάνουμε. Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στα πνευματικά αγαθά. Μέσα μας έχουμε πολύ μεγάλη δύναμη που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ώστε να νιώθουμε πλήρεις χωρίς να χρειαζόμαστε να αγοράζουμε περιττά αγαθά. Αυτό που χρειάζεται είναι προσωπική δουλειά με τον εαυτό μας.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 14/06/2018 12:41

Τυπώθηκε: 18/10/2018 10:51

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/490204

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών ο Γιώργος Ντούμας – Αφήνει δυο παιδιά Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών ο Γιώργος Ντούμας – Αφήνει δυο παιδιά
Πάστα ποντικάκι και γάλα με φρυγανιές μέλι - βούτυρο! Τρία ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που συνεχίζουν την συνταγή της παιδικής μας ηλικίας - ΦΩΤΟ Πάστα ποντικάκι και γάλα με φρυγανιές μέλι - βούτυρο! Τρία ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που συνεχίζουν την συνταγή της παιδικής μας ηλικίας - ΦΩΤΟ
Η μεταμόρφωση της Έλενας Χριστοπούλου! Από το διαζύγιο με τον Καλλίτση... μέχρι το Next Top model Η μεταμόρφωση της Έλενας Χριστοπούλου! Από το διαζύγιο με τον Καλλίτση... μέχρι το Next Top model
Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από δύο κλήσεις...σε αστυνομία και ΕΚΑΒ - Ο ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος άνδρας που περιφέρεται στο κέντρο της Πάτρας Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από δύο κλήσεις...σε αστυνομία και ΕΚΑΒ - Ο ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος άνδρας που περιφέρεται στο κέντρο της Πάτρας
Συγκλόνισε η Ναυπάκτια φοιτήτρια που έμεινε ανάπηρη σε τροχαίο στην Κηφισίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ Συγκλόνισε η Ναυπάκτια φοιτήτρια που έμεινε ανάπηρη σε τροχαίο στην Κηφισίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Αυτοί οι δρόμοι της Πάτρας εντάσσονται στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου-"Έρχονται" αναπλάσεις προσόψεων των καταστημάτων κι εγκαταστάσεις "έξυπνης πόλης" Αυτοί οι δρόμοι της Πάτρας εντάσσονται στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου-"Έρχονται" αναπλάσεις προσόψεων των καταστημάτων κι εγκαταστάσεις "έξυπνης πόλης"
Καλύφθηκε με χρώμα ένα από τα πρώτα γκράφιτι της Πάτρας - Ήταν στο 2ο Γυμνάσιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Καλύφθηκε με χρώμα ένα από τα πρώτα γκράφιτι της Πάτρας - Ήταν στο 2ο Γυμνάσιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: "Η μαμά ήταν πολύ στεναχωρημένη" Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: "Η μαμά ήταν πολύ στεναχωρημένη"
Η συνάντηση της Μαρίας Μπακοδήμου με τον πρώην σύζυγό της σε τηλεοπτικό πλατό και η... διατροφή! Η συνάντηση της Μαρίας Μπακοδήμου με τον πρώην σύζυγό της σε τηλεοπτικό πλατό και η... διατροφή!