Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η καταστροφική αγορά υλικών αγαθών

Η καταστροφική αγορά υλικών αγαθών

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΑΚΗ

Γενικά, δίνουμε ως άνθρωποι μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά τα οποία τα έχουμε τοποθετήσει μέσα στη ζωή μας. Από την αρχή περιτριγυριζόμαστε από αγαθά που μας έχουν δοθεί απλόχερα και τώρα δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να αποκτούμε συνέχεια καινούρια. Αρχίσαμε να μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό τον τρόπο από πολύ μικρή ηλικία όταν παίρναμε τα πρώτα μας δώρα.

Έτσι λοιπόν μάθαμε σε αυτό το μοτίβο και ακόμα και σήμερα που βλέπουμε πως τα υλικά αγαθά δεν είναι το παν, εμείς συνεχίζουμε στα ίδια. Πιστεύουμε από τα πρώτα χρονιά της ζωής μας πως για να είμαστε χαρούμενοι χρειαζόμαστε να έχουμε στη κατοχή μας όλο και περισσότερα αγαθά.

Έχουμε δημιουργήσει μια σκέψη, η οποία μας κάνει να δίνουμε μεγάλη έμφαση στα υλικά αγαθά που μας περιτριγυρίζουν και ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα. Έχουμε φτάσει σε σημείο να σκεφτόμαστε μόνο πως θα αποκτήσουμε όσο μπορούμε περισσότερα στην κατοχή μας για να καλύψουμε το άδειο μέρος του εαυτού μας. Όμως εμείς του βάζουμε λάθος γέμιση.

Ζητάμε να αποκτήσουμε όλο και περισσότερα για να μπορέσουμε να πάρουμε προσωρινή χαρά και ευτυχία. Προσπαθούμε να γεμίσουμε το συναισθηματικό μας κενό με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μην μας ενδιαφέρουν καθόλου τα πνευματικά αγαθά, δηλαδή αυτό που κρύβουμε μέσα μας.

Η ιδέα που έχουμε για τα πνευματικά αγαθά είναι καλό να την αλλάξουμε, είναι καλό να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για τα πνευματικά μας αγαθά περισσότερο διότι αυτά θα μας γεμίσουν το κενό, αυτά μας δίνουν πλήρη χαρά και ευτυχία. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να δουλεύουμε με τον εαυτό μας, ώστε να νιώθουμε και να είμαστε χαρούμενοι.

Δεν μας κάνει καλό να στεναχωριόμαστε όταν σπάσει ή χαλάσει το κινητό μας, το αμάξι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό αγαθό διότι αυτό πολύ εύκολα διορθώνεται. Το πιο δύσκολο είναι όταν το πνεύμα μας υποστεί τραύματα, τα οποία θέλουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να διορθωθούν. Για να αποκτήσουμε την ευτυχία πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και όχι να την αγοράσουμε.

Τα υλικά διορθώνονται εύκολα, το πνεύμα μας θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αξίζει να το κάνουμε. Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στα πνευματικά αγαθά. Μέσα μας έχουμε πολύ μεγάλη δύναμη που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ώστε να νιώθουμε πλήρεις χωρίς να χρειαζόμαστε να αγοράζουμε περιττά αγαθά. Αυτό που χρειάζεται είναι προσωπική δουλειά με τον εαυτό μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις