Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα 800.000 ευρώ η πρόταση των καταστηματαρχών για δίχτυα κατά των μεδουσών -Νέο πρόβλημα, με τον Προαστιακό

Πάτρα: Στα 800.000 ευρώ η πρόταση των κα...

Νέα αναβολή για τη συνάντηση των καταστηματαρχών εστίασης

Ξανά δεν είχε απαρτία η προγραμματισμένη συνάντηση των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής που ήταν για τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στην αίθουσα της ΟΕΒΕΣΝΑ στην οδό Αράτου και Μαιζώνος, στην Πάτρα κι έτσι αποφασίστηκε η συνάντηση να λάβει χώρα οριστικά την ερχόμενη Δευτέρα 21/5/2018 το απόγευμα.

Τα ζητήματα στην ατζέντα είναι πολλά σημαντικά και σοβαρά με κυρίαρχο αυτό της ανάγκης τοποθέτησης προστατευτικών διχτυών στη θάλασσα κατά μήκος των ακτών ώστε να μην μπορούν να περάσουν οι τσούχτρες – μέδουσες και να μπορούν οι λουόμενοι να απολαμβάνουν άφοβα και άνετα το μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας –ΣΚΕΑΝΑ, οι ίδιοι έχουν απευθυνθεί στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και περιμένουν την απάντηση – απόφαση του στο αίτημα τους για κονδύλι περίπου 800.000 ευρώ που κοστολογούν την τοποθέτηση των διχτυών.

"Απλά για την ώρα δεν γνωρίζουμε και πόσα μαγαζιά θα αδειοδοτηθούν στην παραλία δεδομένου ότι υπάρχει και το πρόβλημα με την χρέωση ανά τ.μ. της παραλίας από την Κτηματική Υπηρεσία, η οποία ζητά τιμή τριπλάσια και τετραπλάσια από τα 5 ευρώ που είχε προτείνει και ο Δήμος προς βοήθεια των καταστηματαρχών που επλήγησαν πέρυσι από το φαινόμενο με τις τσούχτρες", τόνισε στο thebest.gr ο κ. Στεργίου.

Στη συνάντηση της 21ης Μαΐου 2018 θα συζητηθεί κι ένα ακόμη φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά στον προαστιακό σιδηρόδρομο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως μας είπε ο κ. Στεργίου, η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι από 15 Μαΐου το τρένο δεν θα φτάνει πλέον στο Ρίο και κατ’ επέκταση Αγ. Βασίλειο και Ψαθόπυργο λόγω των έργων ανακατασκευής και επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής και από 1η Ιουλίου το τρένο δεν θα φτάνει ούτε στον Καστελλόκαμπο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα αν γίνει αυτό μιας και πολλοί και ιδίως νέοι χρησιμοποιούν το τρένο για να πάνε το καλοκαίρι μέχρι το Ρίο για να διασκεδάσουν.

Ήδη ο ΣΚΕΑΝΑ έχει απευθυνθεί προς τον ΟΣΕ ζητώντας να επανεξετάσει και να βρει λύση στο θέμα. Όσο για το πρόβλημα με την Κτηματική Υπηρεσία, ο Σύλλογος επίσης έχει στείλει κείμενα – επιστολές στο Υπουργείο Οικονομικών και στους τοπικούς βουλευτές ζητώντας την παρέμβαση τους χωρίς μέχρι στιγμή κάποια απόκριση.

 

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις