Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κι άλλοι φράκτες στο λιμάνι της Πάτρας για την αποτροπή των μεταναστών – Δεύτερη περίφραξη στον ISPS

Κι άλλοι φράκτες στο λιμάνι της Πάτρας γ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τη Δευτέρα υπογράφεται η σύμβαση

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της μεγάλης περίφραξης στο λιμάνι της Πάτρας, μέσα από την υφιστάμενη που είναι περισσότερο διακοσμητική, προχωρούν οι διαδικασίες για να σηκωθεί κι ένας δεύτερος φράκτης στο σημείο που χωρίζεται η λιμενική ζώνη, από τον χώρο ασφαλείας ISPS ,από τον οποίο και αποπλέουν τα πλοία.

Όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr  θα δημιουργηθεί και νέα περίφραξη ώστε να είναι διπλή. Όπως δηλώνει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, έχει ήδη υπάρξει ανάδοχος και τη Δευτέρα υπογράφεται η σύμβαση. Η δεύτερη περίφραξη έχει σκοπό να δυσκολεύει την πρόσβαση των μεταναστών στον ISPS. Ανάμεσα στους δύο φράκτες θα τοποθετηθούν σύρματα στρογγυλά.

Να υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ενισχύθηκε η υφιστάμενη περίφραξη του ΙSPS με τον ΟΛΠΑ να της προσθέτει ύψος, κάτι που όπως παραδέχεται και ο κ. Κοντοές δεν ήταν απολύτως αποτελεσματικό, σπάνε κάγκελα και γι αυτό λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της μεγάλης περίφραξης – περίβολου περιπολίας, στον οποίο θα υπάρχουν και κάμερες.

Κάποια τμήματα ο ανάδοχος τα κατασκευάζει εκτός λιμανιού και θα μεταφερθούν και θα τοποθετηθούν όταν θα είναι έτοιμα. Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωσή του μέχρι τον Μάιου του 2019. Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ εξηγεί ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

«Πιστεύω με αυτές τις παρεμβάσεις και σε συνδυασμό με το σχέδιο των δύο Υπουργείων για την απομάκρυνση μεταναστών από τα παλιά εργοστάσια, να αμβλύνουμε το πρόβλημα και να είναι ακόμα πιο διαχειρίσιμο. Πιστεύω πως ενόψει και της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν, θα έχουμε εμφανή αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις