Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Περισσότερο κινδυνεύουμε από τα κινητά παρά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας"

Πάτρα: Περισσότερο κινδυνεύουμε από τα κ...

Τι αναφέρθηκε σε εκδήλωση της Αντικαρκινικής Εταιρείας

-Η  κατάχρηση  του κινητού τηλεφώνου νέκρωσε την κοινωνία.

-Η συχνή χρήση των  αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας επιβάλλεται αλλά δεν  εξαφανίζει τους κινδύνους από την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο

-Η ακτινοβολία είναι στενά συνδεμένη με την καρκινογένεση

-Περισσότερο κινδυνεύουμε από τα κινητά παρά  από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας .

Αυτά είναι μερικά από τα σημεία στα οποία στάθηκαν οι ομιλητές στην ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα «Ακτινοβολία-ήλιος και καρκίνος», που διοργάνωσε  το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, παρουσία ενός δυναμικού και ανήσυχου κοινού που είχε πολλά να ρωτήσει.

Κορυφαίοι επιστήμονες εκπέμπουν σήμα κινδύνου σχετικά  με τις ζημιές που προκαλούνται στον ανθρώπινο οργανισμό,  τόσο από την ηλιακή ακτινοβολία,  όσο και από την κινητή τηλεφωνία .

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ , ο καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Καρδαμάκης παρουσίασε τις  τελευταίες έρευνες για τη συσχέτιση της ακτινοβολίας με την καρκινογένεση.

Τόνισε πως «όλα τα επιστημονικά δεδομένα, μέχρι στιγμής,  υποστηρίζουν πως η χρήση είναι δυνητικά καρκινογόνα, χωρίς όμως ακόμα να έχει αποδειχθεί η ξεκάθαρη σχέση της μη ιοντίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με την καρκινογένεση».

Ο αν. καθηγητής Τμήματος Φυσικής Παν/μίου Πατρών Ανδρέας Καζαντζίδης,  από τους πλέον ειδικούς  στην  Ελλάδα, ανέφερε  τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον η  τρύπα του όζοντος,  εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία ότι υπάρχουν τρόποι   το φαινόμενο να περιοριστεί.

Τα επιστημονικά δεδομένα για την υπεριώδη ακτινοβολία παρουσίασε ο δερματολόγος Παναγιώτης Ρηγάτος  λέγοντας ότι «ο ήλιος  μπορεί να έχει ευεργετικά  αποτελέσματα  αλλά οι κίνδυνοι   της υπερβολικής  έκθεσης χωρίς μέτρα προφύλαξης μπορεί να φέρει ολέθρια αποτελέσματα ».

Ασαφές χαρακτήρισε το νομικό πλαίσιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ο Πατρινός δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Ιωάννης Παπαναστασόπουλος, ο οποίος έκλεισε την ενδιαφέρουσα ημερίδα, παρουσιάζοντας διεξοδικά τους τρόπους ένδικης προστασίας.

Υπογράμμισε ότι τα παιδιά σήμερα είναι απορροφημένα στο κινητό τους και έχουν πάψει να συναναστρέφονται κοινωνικά, έχουν χάσει φιλίες, έχουν ξεχάσει να ερωτεύονται και κινδυνεύουν να χάσουν το μυαλό τους…

Την συζήτηση συντόνισε, εκτός από τον καθηγητή Δημήτριο Καρδαμάκη και ο Αθανάσιος Αργυρίου, καθηγητής Τμήματος Φυσικής Παν/μίου Πατρών.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος της Αντικαρκινικής  Πάτρας Νατάσα Ράγιου,  αναφέρθηκε στον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα τα παιδιά  από τον ήλιο αλλά και την αλόγιστη χρήση του  κινητού τηλεφώνου : «Οι γονείς έχουμε μεγάλη ευθύνη  για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας  και είναι ζωτικής σημασίας πλέον οι παρεμβάσεις  μας στην καθημερινότητα τους και η συνεχής επαγρύπνηση,  προκειμένου να  τα προστατεύουμε  »,   ανέφερε ενώ τόνισε πως η Αντικαρκινική Εταιρεία Πάτρας  συνεχίζει τον εθελοντικό τον αγώνα της, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την πρόληψη .

Ανάμεσα στο ακροατήριο ήταν: ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλας  Σκιαδαρέσης  ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, ο Αξιωματικός Κυριακόπουλος Ιωάννης  εκπροσωπώντας τον Αστυνομικό  Διευθυντή Αχαΐας, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, η διοικήτρια του Καραμανδανείου  Βασιλική Γεωργιοπούλου , απο την Περιφέρεια ο Γεράσιμος Φεσσιάν, ο  Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος  του Πανεπιστημιακού   Νοσοκομείου του Ρίου καθηγητής κ. Χαράλαμπος Καλόφωνος , ο τ.δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας,   η  γιατρός και τ. αντιδήμαρχος Μαριάννα Σταματιάδου, ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουρδούλης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας  Μαργαρίτα Καραγιώργου-Λάζαρη, η πρόεδρος του ΕΛΕΑΝΑ  Μάχη Σαλαμαλίκη, , η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας Γεωργία Μοσχονά, ο κ. Λευτέρης  Πολυκρέτης από τον Σύλλογο  "Ο Αιμοδότης" , ο πρόεδρος του Συλλόγου "Φωτεινό Αστέρι"  Χρήστος Σπηλιόπουλος  , η γραμματέας  του  ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ Ζέτα Γεώργα,  η Μαρία Ζολώτα , αν. μέλος του ΔΣ του Ομίλου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, ο κ. Νίκος Καρακίτσος, η κ. Λιότου από το  Innerwheel Πάτρας ,  η κ. Κορίνα Μουκίδη από το ΔΣ του Κωνσταντοπούλειου, ο π. περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Σταθακόπουλος, οι κυρίες Έφη Γιαννιά, Γεωργία Ντάτσικα , Ασπασία Ρηγοπούλου και η Φανή Καλατζή  εκπροσωπώντας τον πολιτικό κόσμο του Νομού, πλήθος καθηγητών του Πανεπιστημίου Πάτρας,  σύσσωμο το ΔΣ του Παραρτήματος Αντικαρκινικής, φίλοι της Εταιρείας  κ.α.

 

Φωτο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις