Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτυχής η συμμετοχή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Επιτυχής η συμμετοχή του 7ου Δημοτικού Σ...

Δημιούργησαν ένα βιντεομάθημα με το εργαλείο Εdpuzzle

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών έλαβε μέρος στο 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 με μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές με την εκπαιδευτικό Πηνελόπη Φραντζή και τον εκπαιδευτικό πληροφορικής Φώτη Οικονόμου δημιούργησαν ένα βιντεομάθημα με το εργαλείο Εdpuzzle.

Την παρουσίαση παρακολούθησε ο Θεόδωρος Μπίρμπας, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αχαΐας – Ηλείας και Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής. Tο εργαλείο αυτό είναι ένα site με το οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να «εμπλέξουν» ευχάριστα τους μαθητές τους ηχογραφώντας τη φωνή τους και προσθέτοντας ερωτήσεις σε οποιοδήποτε σημείο του βίντεο.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να παρακολουθεί την πρόοδο των μαθητών του και να ενημερώνεται για το πόσο χρόνο ξοδεύουν για να απαντήσουν στις ερωτήσεις αυτές. Υπάρχει η δυνατότητα περικοπής του βίντεο και η προσθήκη ηχογραφημένων σχολίων, ώστε να γίνει πιο κατανοητό το βίντεο. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση προσφέροντας ειδικά βίντεο για τη χρήση του. Ουσιαστικά είναι ένας άλλος τύπος της Ανεστραμμένης τάξης (flipped classroom).

*Το φωτογραφικό υλικό των μαθητών της Δ' τάξης σε …δράση, μας το έστειλε η εκπαιδευτικός Πηνελόπη Φραντζή προσθέτοντας ότι οι μαθητές διασκέδασαν απίστευτα τη δημιουργία του βινετομαθήματος όσο και την παρουσίασή του στο Φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις