Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα η πρώτη Ανάσταση! Μετά τις 21:00 στην Πάτρα το Άγιο Φως -ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με λαμπρότητα η πρώτη Ανάσταση! Μετά τις...

Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα

Με ιδιαίτερο και «θορυβώδη» τρόπο γιορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην άνω πόλη η πρώτη Ανάσταση. Οι ιερείς τηρώντας το έθιμο, βγαίνουν στην ωραία πύλη σπάζοντας πήλινες στάμνες και σκεύη, ενώ ταυτόχρονα ραίνουν με άνθη και αρώματα τους πιστούς.

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στις εκκλησίες- Με κατάνυξη η περιφορά των επιταφίων – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί επιλέγουν να ζήσουν το όμορφο και ιδιαίτερο αυτό τελετουργικό και κάθε Μεγάλο Σάββατο πρωί πηγαίνουν στο ναό του Αγίου Δημητρίου. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή, οι καμπάνες αρχίζουν να χτυπούν χαρμόσυνα και από τον τρούλο πέφτουν ροδοπέταλα ενώ οι ιερείς τοποθετούν στο κέντρο του ναού την Αναστάσιμη εικόνα, του Ιησού που νικάει το σκότος του θανάτου και εγείρεται, ανασταίνεται από τους νεκρούς.

Να σημειώσουμε πως και στην Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στην Μαιζώνος, στην πρώτη Ανάσταση επικράτησε το ίδιο χαρμόσυνο κλίμα και πιστοί, ιδίως έμποροι που διατηρούν παρακείμενα καταστήματα, έσπασαν για το καλό πήλινα αντικείμενα, πιάτα, σταμνιά, κ.α.

 

Οι πιστοί αναμένουν πλέον το βράδυ του Μ. Σαββάτου για να ψάλουν το Χριστός Ανέστη. Στις 6:30 το πρωί αναχώρησε  η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Τον κ. Αμανατίδη συνοδεύουν ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ιωάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής - Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη στις 20:30.

Στην Πάτρα θα φτάσει μετά τις 21:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις