Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θ. Νταβλούρος: Παραδομένη στην εγκληματικότητα η κοινωνία, από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Θ. Νταβλούρος: Παραδομένη στην εγκληματι...

Ο κ. Τόσκας συνεχίζει να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα με αλλεπάλληλες, ανεκδιήγητες δηλώσεις

Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος σε δήλωση του αναφέρει ότι η ελληνική κοινωνία είναι παραδομένη στην εγκληματικότητα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Νταβλούρος συνεχίζει το κείμενο – δήλωση του υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι ένα από το ύψιστα δημοκρατικά δικαιώματα του, που οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε και πως δυστυχώς, αυτή την προφανή διαπίστωση, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνει να την αγνοεί συνειδητά, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας Νίκο Τόσκα, αντί να έχει προ πολλού παραιτηθεί, να συνεχίζει να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα με αλλεπάλληλες, ανεκδιήγητες, δηλώσεις.

Το υπόλοιπο κείμενο έχει ως εξής:

Την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον ενός γέροντα που πυροβόλησε τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, ακολούθησε η διαπίστωση του (με αφορμή την αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά) ότι «δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος».

Όμως, η δήλωση αυτή συνιστά και μία έμμεση, κυνική, ομολογία του (αν)αρμόδιου υπουργού ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Μόνο που οι δυσβάστακτα φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν για να έχουν (και)  ασφάλεια στην καθημερινότητά τους, όχι για να τους βγάζει θρασύτατα γλώσσα ο κάθε κ. Τόσκας.

Επί της ουσίας, πάντως, τα όσα λέει κατά καιρούς ο ίδιος είναι και η «απάντηση» της σημερινής κυβέρνησης έναντι της πρωτοφανούς έξαρσης της εγκληματικότητας, της βίας και της αναρχίας, που δεν είναι αποδεκτή σε καμία ευνομούμενη πολιτεία.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολιτική βούληση των κυβερνώντων, σε σχέση με τη δημόσια ασφάλεια, έχει αποτυπωθεί σε μια σειρά από αδικαιολόγητες ενέργειες, όπως η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ.

Και βέβαια, με διαφορά, εκτός όλων των άλλων, ξεχωρίζει ο περιβόητος Νόμος Παρασκευόπουλου, που οδήγησε στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κακοποιών στοιχείων, στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, τις επιπτώσεις του οποίου βίωσε και μια ηλικιωμένη γυναίκα  που σιδέρωσαν στην κυριολεξία δράστες ευεργετούμενοι από τον εν λόγω νόμο – «έκτρωμα».

Παράλληλα, είναι προφανές ότι με συγκεκριμένες πολιτικές εντολές η κυβέρνηση κρατά δεμένα τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία δεν αφήνει να κάνει τη δουλειά της, όπως η ίδια γνωρίζει πολύ καλά με γνώμονα τον άριστο επαγγελματισμό της.

Τόσο η έξαρση του κοινού εγκλήματος όσο και η ατιμώρητη και συνεχής κατάλυση της νομιμότητας, από τους πάσης φύσεως «Ρουβίκωνες», προκαλούν τη δικαιολογημένη οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας, που έχει απηυδήσει από μια ανέλεγκτη και ανεξέλεγκτη  πλέον κατάσταση, κόλαφος και ταυτόχρονα επικίνδυνη για κάθε έννοια του Κράτος Δικαίου.

Οι πολίτες αισθάνονται απολύτως δικαιολογημένα ανασφαλείς και απαιτούν το αυτονόητο από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν τα είχε ποτέ καλά με την κοινή λογική.

Αλλά αυτό που ζητούν θα έλθει μόνο όταν η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να την οδηγήσει εκεί που της αξίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις