Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι γυναίκες της ΟΓΕ Πάτρας διαμαρτυρήθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Οι γυναίκες της ΟΓΕ Πάτρας διαμαρτυρήθηκ...

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Μάρτη, παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου από αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝ Πατρών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

«Έγινε συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του κατατέθηκε υπόμνημα με αιτήματα που συνυπέγραψαν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ),  το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝ Πατρών, η ΕΙΝΑ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας), το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Ο Ιπποκράτης" και η Ομάδα Γυναικών του Αιγίου (μέλος ΟΓΕ).

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες να ενώσουμε τις φωνές μας  στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Η Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία είναι δικαίωμα για όλες και όλους και οφείλει να γίνεται με ευθύνη του κράτους, με πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Η κυβερνητική πολιτική, που ακολουθεί τις επιταγές της ΕΕ, στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας και η ουσία των μέτρων που παίρνονται, είναι η εξυπηρέτηση τελικά της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας και η μετατροπή του σε πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματίες.

Σήμερα μόνο η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα  στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%. Κατάργηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας

Καταγραφή, υποχρεωτική και δωρεάν εφαρμογή και παρακολούθηση των εμβολιαστικών αναγκών του πληθυσμού από τις κρατικές μονάδες Υγείας. Να σταματήσει ο εμβολιασμός να είναι ατομική ευθύνη.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, στα νοσοκομεία, αλλά και τα κέντρα υγείας, με σχέσεις μόνιμης εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  Άμεση αναπλήρωση όλων των κενών λόγω συνταξιοδότησης, με μόνιμο προσωπικό.

Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τους επικουρικούς γιατρούς και τους συμβασιούχους του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πενθήμερο - 6ωρο -30ωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς των νοσοκομείων

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη των νοσοκομείων σύμφωνα με τις ανάγκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αναβάθμιση και ενίσχυση των Περιφερειακών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Δημιουργία ογκολογικής κλινικής στην Περιοχή Δυτικής Ελλάδας, για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, που καλύπτονται μόνο από την Ημερήσια Νοσηλεία του ΠΓΝΠ Ρίου.

Αναβάθμιση του Καραμανδάνειου-Γενικού Νοσοκομείου Παίδων που καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας.

Κτιριακό έλεγχο των νοσοκομείων ΠΓΝΠ Ρίου, ΓΝΠ Αγίου Ανδρέα και Καραμανδανείου-Γενικού Νοσοκομείου Παίδων.

Παροχή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας και ιατρικών υλικών κατά την άσκηση, σε φοιτητές και σπουδαστές των Ιατρικών Σχολών των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Ιατρική, Νοσηλευτική, Λογοθεραπεία κλπ) και ιατρικές εξετάσεις και έλεγχο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Πλήρη κάλυψη των αναγκαίων διαγνωστικών, προληπτικών εξετάσεων, του προγεννητικού ελέγχου, αλλά και της διαδικασίας της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθώς και εξειδικευμένων εξετάσεων κατά την εγκυμοσύνη.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις