Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατσιφάρας: "Κορυφαία πολιτική διαδικασία η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR"- ΒΙΝΤΕΟ

 Κατσιφάρας: "Κορυφαία πολιτική δια...

Ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα

Με επίκεντρο το μεταναστευτικό και άλλα ζητήματα συνεδριάζει σήμερα στην Πάτρα το Πολιτικό Γραφείο της CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions / Διάσκεψη των Παραθαλάσσιων και Παρακτίων Περιφερειών της Ευρώπης). Από εκεί, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε στο thebest.gr:

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της CPMR στην Πάτρα-Μεταναστευτικό, Παράκτιοι Μεσογειακοί και οικονομικά θέματα στην ατζέντα- ΦΩΤΟ

"Φιλοξενούμε σήμερα στην Πάτρα τη Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της διάσκεψης των Παράκτιων περιφερειών της Ευρώπης (CPMR). Είναι μία κορυφαία πολιτική διαδικασία και για την Ελλάδα, και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για την Πάτρα. Και για όλες τις Περιφέρειες της Ευρώπης.

Στο θεματολόγιο μας είναι οι μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις που αφορούν τα κράτη μέλη αλλά και την πορεία και το μέλλον της Ευρώπης. Είναι το μεταναστευτικό, η πολιτική συνοχής και οι επενδύσεις με την ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που έρχεται από παλιά και έχει επηρεάσει ως καταλύτης και έχει διαμορφώσει ένα άλλο πολιτικό περιβάλλον στην Ευρώπη όπου ο φόβος και η απειλή του φόβου δημιούργησαν άλλα αντανακλαστικά και ξύπνησαν ένστικτα που κάνουν την Ευρώπη πολύ βαθιά συντηρητική".

Παράκτιες Περιφέρειες από όλη την Ευρώπη εκπροσωπούνται στη συνεδρίαση της CPMR. Με την ευκαιρία θα δοθεί η δυνατότητα να προωθηθεί η Πάτρα ως «Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας» για το 2018, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεδομένου ότι διακρίθηκε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «European Destinations of ExcelleNce (EDEN) ως η καλύτερη ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό της περιόδου 2016-2017 με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός».

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη και να διαπιστώσουν τους λόγους της ευρωπαϊκής διάκρισης που κέρδισε.

Η κεντρική συνεδρίαση του ευρωπαϊκού οργάνου πραγματοποιείται από τις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Αστηρ της Πάτρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR συζητούνται θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις εργασίες θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της CPMR και Περιφερειάρχης των Αζορών Βάσκο Κορντέιρο και σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρώπη.

Επίσης παρευρίσκονται ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς η συνεδρίαση της CPMR θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή της Πάτρας ως διοργανώτριας πόλης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Για το λόγο αυτό, κλήθηκαν και θα παραστούν και μέλη τηςΟργανωτικής Επιτροπήςτων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Επίσης, στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της CPMR, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές θα παρουσιάσει τις αναπτυξιακές δυνατοτήτες του Λιμανιού της Πάτρας, το οποίο αποτελεί την Πύλη της χώρας µας προς την Ευρώπη και είναι ένα από τα πιο σύγχρονα λιµάνια της Μεσογείου, µε σύγχρονες λιµενικές υποδοµές, σύγχρονο χώρο cruise terminal, ποιοτικά ολοκληρωµένες υπηρεσίες φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις