Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εντονη ενόχληση στη Νέα Δημοκρατία από τις δηλώσεις του βουλευτή Δαβάκη για του Ρομα

Εντονη ενόχληση στη Νέα Δημοκρατία από τ...

"Δεν θέλω να με ψηφίσουν οι αθίγγανοι, λυπάμαι τα παιδιά που έχουν τέτοιους γονείς" είπε σε εκδήλωση

Έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις προκάλεσε ομιλία του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, Θανάση Δαβάκη. «Δε θέλω να με ψηφίσουν οι αθίγγανοι, λυπάμαι τα παιδιά που έχουν τέτοιους γονείς» είπε ο κ. Δαβάκης, για να ανασκευάσει αργότερα, αποδίδοντας τα λόγια του στην ένταση της στιγμής, καθώς μιλούσε σε ακροατήριο που υποφέρει από υψηλή παραβατικότητα με δράστες Ρομά.

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας» είπε στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης.

Η ομιλία του κυρίου Δαβάκη έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σε σχολείο του Δήμου Σπάρτης, με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας.

«Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανένα γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του βουλευτή Θ. Δαβάκη, σύμφωνα με πηγές του κόμματος που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά αυτό το ζήτημα «ενδέχεται να έχει συνέχεια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις