Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση- Εκπληξη η συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση- Εκπληξη η συ...

Ρόλο «κλειδί» αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης

Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η σύνθεση της κυβέρνησης μετά τις αλλαγές

Νέος Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας.

Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κος Κωνσταντίνος Στρατής.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους», είπε.

Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα

Νωρίτερα

Σε λίγη ώρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η Δημόσια Τηλεόραση. Ήδη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησε τα τηλέφωνα ώστε να ενημερώσει τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέση στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Δημ. Βίτσα και να μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, εκτιμάται ότι θα γίνει γύρω στις 6.30 με 7 το απόγευμα, από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλειδί του ανασχηματισμού θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος ενδεχομένως να αναλάβει και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στη θέση της κ. Αντωνοπούλου είτε θα τοποθετηθεί η κ. Καραμεσίνη από τον ΟΑΕΔ είτε ο Νάσος Ηλιόπουλος από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Αν δεν υπάρξει η λύση Δραγασάκη αναβάθμιση αναμένεται να έχει ο Αλέξης Χαρίτσης, υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, ο οποίος πιθανότατα θα καταλάβει τη θέση του κ. Παπαδημητρίου. Για την ίδια θέση ακούγεται και το όνομα του νυν υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Πιθανή θεωρείται η αποχώρηση από το υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Π. Κουρουμπλή, αλλά και της Λυδίας Κονιόρδου από το υπουργείο Πολιτισμού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις