Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Καρναβάλι, ηχεία έξω και παρολίγον ανεξέλεγκτες καταστάσεις- Μερίδα καταστηματαρχών: Επικίνδυνο και ανώφελο φαινόμενο

Καρναβάλι, ηχεία έξω και παρολίγον ανεξέ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πολλές οι καταγγελίες για κεντρικό πεζόδρομο

Καταγγελίες κάνει μερίδα καταστηματαρχών για τα ηχεία έξω από καφέ μπαρ του κέντρου τις νυκτερινές ώρες κατά το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε αυτό το καρναβάλι και καταγράφηκε έντονα τις βραδινές και τις πρώτες πρωϊνές ώρες στον δημοφιλή πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Εκατοντάδες νεολαίοι συγκεντρωμένοι έξω από συγκεκριμένα καφέ μπαρ δημιουργούσαν επικίνδυνο συνωστισμό και ανά τακτά διαστήματα σε συνδυασμό και με τα μουσικά ακούσματα κάποιοι προκαλούσαν κύματα, σπρώχνοντας με δύναμη ο ένας τον άλλο.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ένοιωσαν να πνίγονται από την ασφυκτική κατάσταση που επικρατούσε, ενώ απειλήθηκε ποδοπάτημα ατόμων που έπεσαν στον πεζόδρομο. Μάλιστα χάθηκαν προσωπικά αντικείμενα καρναβαλιστών -είτε έπεσαν, είτε αφαιρέθηκαν από μακρυχέρηδες- κατά τις σπρωξιές και την ένταση, ενώ υπήρξαν και έντονες λογομαχίες μεταξύ καρνβαλιστών.

Σύμφωνα με επιχειρηματίες της οδού, το φαινόμενο των ηχείων μπροστά στα καταστήματα αλλά και οι ανοιχτές πόρτες έτσι ώστε να δημιουργείται "τοπική πιάτσα διασκέδασης" δεν αποδίδει ούτε καν οικονομικά στα καταστήματα, μπροστά από τα οποία παραμένουν οι καρναβαλιστές με ποτά αγορασμένα από περίπτερα και οπουδήποτε αλλού, εκτός από τα συγκεκριμένα καφέ μπαρ.

Μάλιστα σχετική καταγγελία έκανε μέσω διαδικτύου κι ο συμπολίτης Γιάννης Κωστόπουλος, ο οποίος ήταν μάρτυρας της κατάστασης. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Σαββατο βραδυ καρναβαλιου. Δεν ξερω αν περασατε τη Ρ. Φεραιου & Γεροκωστοπούλου, αλλα επειδη ετυχε να το κανω υπηρχαν 100αδες ατομα που εσπρωχναν μαζικα. Εφηβοι και κοριτσια να λιωνονται στο πληθος. Μονο το διαστημα που περασα με μεγαλη δυσκολια ηταν δυο ατομα αναισθητα και προσπαθουσαν να τα σηκωσουν στα χερια μην ποδοπατηθουν... Πρεπει να το δει ο Δημος και οποια αλλη αρμοδια αρχη γιατι απο τυχη νομιζω δεν υπηρχαν θυματα.... Α, εφαγα και ενα κουτακι μπυρα γεματο στο κεφαλι..."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019