Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φουντώνει η πολιτική κόντρα για το σκάνδαλο Novartis-Πολιτικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Μηνύσεις από τον Αντώνη Σαμαρά

Φουντώνει η πολιτική κόντρα για το σκάνδ...

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα με φόντο το σκάνδαλο της Novartis . Στις 11 το πρωι συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες νωρίτερα από την Πάτρα άφησε αιχμές για την εμπλοκή των πολιτικών που όπως είπε «την ώρα που επικαλούνται τον πατριωτισμό φιγουράρουν στις δικογραφίες».

"Αν χρειάζεται σήμερα, τώρα, κάτι η πατρίδα απ' όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα.

 

"Ένας πατριωτισμός όμως", όπως τόνισε, "που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής". Υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί να υπάρξει, όπως δεν υπήρξε ποτέ, πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου συμφέροντος, της μίζας και της διαφθοράς".

 

Χαρακτήρισε "εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής". "Ή να καταγγέλλουν", όπως πρόσθεσε, "ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες".

 

"Ο πατριωτισμός δεν είναι δήλωση και ρητορεία. Ούτε στάση προσοχής κατά την έπαρση της σημαίας. Ο πατριωτισμός είναι πράξη καθημερινής αρετής, έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς και ιδιοτέλειας" και πάνω από όλα τιμιότητας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

Στο μεταξύ, μηνύσεις έχουν προαναγγέλλει πολλοί από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους που κάνουν λόγο για απροκάλυπτες θεσμικές εκτροπές και συκοφαντίες .

"Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του Δικαστικού Σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου, τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους" δήλωσε χθες εξερχόμενος της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.

Για βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση της Novartis, κάνει λόγο ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις