Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βαριούνται να πετάξουν τα χαρτόνια στην ανακύκλωση; ΦΩΤΟ

Πάτρα: Βαριούνται να πετάξουν τα χαρτόνι...

Παράδειγμα προς αποφυγή

Την ώρα που οικολογικές οργανώσεις της πόλης αλλά και σύλλογοι εθελοντών διαπιστώνουν ότι περίπου το 50% των υλικών που ρίχνουμε στους μπλε κάδους της ανακύκλωση καταλήγουν τελικά στην… χωματερή, ορισμένοι συμπολίτες συνεχίζουν να μην ευαισθητοποιούνται και να πετούν εύκολα ανακυκλώσιμα υλικά στους πράσινους κάδους των απορριμμάτων. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το thebest.gr είναι αποδεικτικά της αντικοινωνικής συμπεριφοράς κάποιων πολιτών κυρίως, όπως καταδεικνύει το ρεπορτάζ, εμπόρων της Πάτρας.

Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν παρά τις καμπάνιες που είχαν «τρέξει» κατά το παρελθόν στην πόλη, ορισμένες εκ των οποίων μάλιστα είχαν εστιάσει την προσοχή τους στα μεγάλα χαρτόνια των καταστημάτων, επιμένουν να αδιαφορούν και συνεχίζουν να πετούν υλικά όπως το χαρτί στους συμβατικούς κάδους. Το φαινόμενο κατά περιόδους και σε ορισμένες συνοικίες της πόλης τείνει να πάρει διαστάσεις προβληματίζοντας όσους συμπολίτες περνούν δίπλα από τα σημεία όπου είναι τοποθετημένα οι κάδοι.

Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις, όπως καταγγέλλεται στο thebest.gr, που ενώ ο πράσινος με τον μπλε κάδο είναι δίπλα-δίπλα, εκείνοι, μυστήριο γιατί, επιλέγουν να ρίξουν τα χαρτόνια (και άλλα υλικά) στους πράσινους κάδους αδιαφορώντας για το γεγονός ότι θα καταλήξουν απ’ ευθείας στον ΧΥΤΑ της Ξερόλλακας. Επίσης παρατηρείται αρκετοί συμπολίτες, ανάμεσα τους βέβαια και επαγγελματίες, να πετούν μεν τα χαρτόκουτα στους μπλε κάδους, χωρίς όμως να μπουν στη διαδικασία να τσακίζουν τα χαρτόκουτα, μειώνοντας έτσι τον όγκος τους.

 

 

Έτσι οι κάδοι της ανακύκλωσης γεμίζουν αμέσως με ελάχιστα υλικά υποχρεώνοντας τους υπόλοιπους είτε να πετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά έξω από τους μπλε κάδους ή στους πράσινους κάδους που υπάρχουν σε μικρή απόσταση. Κι όλα αυτά την ώρα που σιγά-σιγά (το ταχύτερο δυνατό για την ακρίβεια) ο Δήμος της Πάτρας θα πρέπει να τοποθετήσεις στους δρόμους της πόλης κι άλλους κάδους για περαιτέρω διαχωρισμό γυαλιού, χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου κ.α..

Μια κίνηση που αποτελεί υποχρέωση του Δήμου σύμφωνα με την νέα νομοθεσία και βέβαια απαίτηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας που είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις