Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φούτμπολ Λιγκ: Άσοι, under, Άρης και Αιγινιακός

Φούτμπολ Λιγκ: Άσοι, under, Άρης και Αιγινιακός

Ενημερωθείτε αναλυτικά!

Ένα από τα … σιγουράκια της Ελληνικής Φούτμπολ Λιγκ είναι η καθυστερημένη έναρξή της. Κάθε χρόνο κάτι συμβαίνει και η σέντρα στο πρωτάθλημα γίνεται αρκετές εβδομάδες αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το αγωνιστικό πρόγραμμα στα μέσα της σεζόν και να καλούνται οι ομάδες να έρθουν αρκετές φορές αντιμέτωπες με εμβόλιμες αγωνιστικές. Όπως σήμερα, που διεξάγεται το κυρίως πιάτο της 14ης αγωνιστικής.

 

Τα μεγάλα ονόματα

Τα τελευταία χρόνια από τα… αλώνια της δεύτερης κατηγορίας έχουν περάσει σπουδαία ονόματα και «βαριές» φανέλες της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, με Άρη, ΟΦΗ και Παναχαϊκή να είναι τρανά παραδείγματα. Από κοντά και η Δόξα Δράμας, που μπορεί να στήθηκε τελευταία στιγμή, αλλά δεν ήταν λίγα τα λεφτά που έπεσαν στο τραπέζι.

Οι τρεις πρώτοι δείχνουν πως θα παλέψουν και μέχρι τέλους για την άνοδο. Ο Άρης με το αήττητο σε αυτές τις πρώτες 13 αγωνιστικές είναι το απόλυτο φαβορί. Για την Παναχαϊκή υπάρχει κείμενο στο Betmarket εδώ και μήνες, ενώ ο ΟΦΗ παρά τα οικονομικά προβλήματα και τα διοικητικά μπλεξίματα, στέκει πίσω τους σε διαφορά πέντε βαθμών.

Δύσκολα δείχνει τη δεδομένη στιγμή να μπει στη μάχη της ανόδου κάποιος άλλος. Τέτοια αουτσάιντερ φάνταζαν στην αρχή της χρονιάς τα Τρίκαλα, ο Απόλλων Πόντου και η Δόξα Δράμας, και οι τρεις τους όμως είναι σε διψήφια διαφορά από την κορυφή.

 

Οι αποχωρήσεις

Πέρσι είχαμε τις περιπτώσεις της Καλλονής και του Πανθρακικού, που μετά τις χρονιές τους στη Σούπερ Λιγκ… βάρεσαν διάλυση και αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.

Τη σεζόν 2015/2016 ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης που δεν μπόρεσαν να αντέξουν. Πιο πίσω, τον Δεκέμβριο του 2014 είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της σεζόν 2014/2015 άλλη μια ομάδα με παρελθόν στην (τότε) Α’ Εθνική, ο Πανηλειακός (φώτο).

Παλαιότερα είχαμε και περιπτώσεις που δήλωναν αδυναμία συμμετοχής και προτιμούσαν τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Όπως έπραξαν ΑΕΚ, Πανσερραϊκός και Λάρισα το καλοκαίρι του 2013.

Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά δεν σταμάτησαν ούτε φέτος, με τον Αχαρναϊκό να αποχωρεί νωρίς νωρίς από το φετινό πρωτάθλημα. Δύσκολη είναι και η κατάσταση στον Παναιγιάλειο, που μπορεί να αγωνίζεται κανονικά μέχρι σήμερα, ταλανίζεται όμως από πολλά προβλήματα.

Το πρωτάθλημα των γηπεδούχων και του under

Ένα πρωτάθλημα που μπορεί να έχει ένταση, να είναι συναρπαστικό, να έχει εκπλήξεις, αλλά σπάνια έχει πολλά γκολ. Το ποσοστό των under είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, φτάνοντας στο 61%! Ακόμη υψηλότερα το no goal, που ξεπέρασε το 67%.

Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο, με 52% επιβεβαιωμένων άσων, την ώρα που Χ και διπλά είναι ισόπαλα με 24%.

Αρκετά υψηλό το ποσοστό των άσων, με την Τουρκία να ακολουθεί στο 51%, ενώ όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες να έχουν ποσοστό κάτω από 50%.

Το 1-0 είναι το σκορ που έχει εμφανιστεί τις περισσότερες φορές, ενώ μόλις μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα είδαμε ισοπαλία με 2-2.

 

Το θέαμα στο «Γεντί Κουλέ»

Η ομάδα που έχει επιβεβαιώσει περισσότερες φορές το over είναι ο ΟΦΗ, οκτώ παιχνίδια του οποίου έχουν τουλάχιστον τρία γκολ.

Μόλις δύο φορές είδαμε over σε αναμετρήσεις της Βέροιας και της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ο ΟΦΗ είναι και η ομάδα που προσφέρει το περισσότερο θέαμα στο κοινό της, καθώς τα παιχνίδια του στο «Γεντί Κουλέ» έχουν μέσο όρο 3,7 τέρματα. Στο 3.1 ο μέσος όρος για τις εκτός αναμετρήσεις του Αιγινιακού.

Γκολ ο Αρης, σκορ ο Αιγινιακός στο τέλος

Αν ποντάρετε σε γρήγορα γκολ, επιλέξτε αγώνες του Εργοτέλη, μιας και στα παιχνίδια των Κρητικών έχουν σημειωθεί εννέα τέρματα στο πρώτο τέταρτο. Αντίθετα το απόλυτο μηδέν εμφανίζεται μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου σε κάθε φετινή αναμέτρηση της ομάδας των Τρικάλων.

Αν αρέσκεστε στα late goals, τότε αφενός κοιτάξτε την περίπτωση του Αρη, που επτά φορές σκόραρε από το 75’ και μετά δίχως ο ίδιος να έχει δεχτεί γκολ στο ίδιο διάστημα.

Οσο για τα περισσότερα late goals, αυτά συναντάμε στα παιχνίδια του Αιγινιακού, με τον ίδιο να έχει πετύχει έξι και να έχει δεχτεί πέντε τέρματα στο τελευταίο τέταρτο των αναμετρήσεών του.

Γενικότερα πάντως η Φούτμπολ Λιγκ είναι πρωτάθλημα που πληρώνει πολύ καλά στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών. Δεν είναι τυχαίο πως το 24% των συνολικών τερμάτων σημειώνεται στο συγκεκριμένο διάστημα, ενώ στη δεύτερη θέση, με 11% των τερμάτων βρίσκεται το προηγούμενο δεκάλεπτο, δηλαδή μεταξύ 70’ και 80’.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports