Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πορεία των ιερέων στο Αίγιο για το Μακεδονικό

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πορεία των ιερέων στο...

Μοίρασαν και φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς στα Διόδια του Ελαιώνα

Στην πρώτη μορφή αντίδρασης στο ενδεχόμενο ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων με την προσωνυμία «Μακεδονία» προέβη την Τετάρτη 17/1/2018 η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, επιδεικνύοντας και εμπράκτως, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το τεράστιο ενδιαφέρον της για το εθνικής και εκκλησιαστικής σημασίας θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, 70 περίπου ιερείς από το Αίγιο, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας επί της κεντρικής οδού Μητροπόλεως, ενώ οι καμπάνες των Ιερών Ναών χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Εκτός από τους ιερείς της τοπικής Εκκλησίας που κρατούσαν και πανό που έγραφε «η Μακεδονία είναι Ελληνική!», στην πορεία συμμετείχαν και πολίτες που «ξεχύθηκαν» στην οδό Μητροπόλεως, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον κ. Αμβρόσιο για αυτήν του την πρωτοβουλία.

Η πορεία των ιερέων κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας (στη συμβολή των οδών Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως), όπου εψάλη δέηση και στη συνέχεια το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια» και ο εθνικός μας ύμνος!

Ακολούθως, όπως αναφέρει η ενημερωτική ανακοίνωση, 15 ιερείς μετέβησαν οδικώς, με τη συνοδεία περιπολικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., στον σταθμό διοδίων που βρίσκεται στο ύψος του Ελαιώνα και στα πρατήρια καυσίμων επί της Νέας Εθνικής Οδού (στο 175ο χλμ.) όπου και διένειμαν στους διερχόμενους οδηγούς φυλλάδια για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

*Να σημειωθεί, τέλος, πως στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, με τη συμμετοχή της Δημοτικής αρχής και των τοπικών φορέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις