Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρών Χρυσόστομος στο thebest.gr: Η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική

Ο Πατρών Χρυσόστομος στο thebest.gr: Η Μ...

Συγκαλεί ιερατική σύναξη για το θέμα του Μακεδονικού

Σύγκλιση των ιερέων που υπηρετούν και διακονούν στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών σχετικά με το φλέγον εθνικό ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, θα πραγματοποιήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εντός των προσεχών ημερών. Μάλιστα αναμένεται να στείλει και σχετικό ανακοινωθέν.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος για το κρίσιμο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ανέφερε στο thebest.gr τα εξής:

«Ο ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και ο Πατραικός λαός ενώνουν τη φωνή τους υπέρ του απαραγράπτου δικαίου της Ελλάδος και υπέρ της αδιαμφισβήτητης μαρτυρημένης από την ιστορία ελληνικότητας της Μακεδονίας για την οποία έδωσαν το αίμα τους και μαρτύρησαν κληρικοί και λαικοί δια μέσου των αιώνων.

Η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική και για το θέμα αυτό θα συγκληθεί εντός των ημερών Γενική ιερατική σύναξη, στην Πάτρα, στην οποία θα γίνει λεπτομερής αναφορά στο ζήτημα που βρίσκεται εν εξελίξει.

Ο ιερός κλήρος και ο Πατραικός λαός εκφράζουν την ευχή και έχουν δι’ ελπίδος ότι οι κυβερνώντες στην πατρίδα μας θα αποφασίσουν σύμφωνα με τα εθνικά μας δίκαια και με όσα υπαγορεύει η εθνική μας ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων ώστε να φανούν αντάξιοι των προγόνων μας».

Ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις