Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φτώχεια και κακοποίηση - 30 οικογένειες της Πάτρας ενισχύει το Κέντρο Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS

Φτώχεια και  κακοποίηση - 30 οικογένειες...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Εθελοντική δράση αύριο για καλλωπισμό του εσωτερικού του χώρου

Το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του συμπληρώνει στην Πάτρα το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS και ήδη βρίσκεται στο πλευρό 30 οικογενειών, που κατοικούν στον Δήμο Πατρέων.

Το Κέντρο στηρίζει τις οικογένειες και τα παιδιά, τόσο υλικά, με την παροχή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών, όσο και ψυχολογικά με ψυχολογική και ψυχιατρική κάλυψη, όπου χρειάζεται.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr η Κατερίνα Παπαθεοφίλου, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου, στις περισσότερες περιπτώσεις των οικογενειών που βοηθά, είναι άνεργοι και οι δύο γονείς, ενώ υπάρχουν και αρκετές μονογονεϊκές οικογένειες. Τα παιδιά είναι στην πλειονότητά τους μαθητές δημοτικού ενώ υπάρχουν και λίγοι έφηβοι.

Ωστόσο ανάμεσα στους γονείς στους οποίους το Κέντρο των Παιδικών Χωριών SOS δίνει τη βοήθειά του, υπάρχουν και περιπτώσεις κακοποιημένων γυναικών.

Η κ. Παπαθεοφίλου τονίζει ότι με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (ΚΕΘΙ) όπως και με άλλους φορείς υπάρχει αμφίδρομη συνεργασία για τη στήριξη των γυναικών και των παιδιών τους.

Στα παιδιά επίσης, ήδη παρέχεται λογοθεραπεία, ενώ από τον νέο χρόνο θα υπάρχουν τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και ενισχυτικής διδασκαλίας.

Επίσης, το Κέντρο συνεργάζεται με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Καραμανδανείου και το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και με φορείς ψυχικής υγείας ενηλίκων.

Αύριο χάρη σε μια εθελοντική δράση από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της 116 Π.Μ. Αράξου θα ομορφύνουν οι λευκοί τοίχοι του Κέντρου, καθώς να αποκτήσουν χρώμα αλλά και ζωγραφιές.

Παρών θα είναι και ο Διοικητής της Μονάδας Ι. Δημήτριος Σιδερίδης, ο οποίος θα παραδώσει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε το προσωπικό της Π.Μ.

 

Το Κέντρο στην Πάτρα λειτουργεί στην οδό Αθανασίου Διάκου 70 στα Ψηλά Αλώνια. Τηλ.: 2610 320 879

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις