Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η κηδεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Παπαδόπουλου

Σήμερα η κηδεία του καθηγητή του Πανεπισ...

Στο Α νεκροταφείο Πατρών

Κηδεύεται σήμερα στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγγέλων στο α’ νεκροταφείο Πατρών ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο εκλιπών υπήρξε μια ακαδημαϊκή προσωπικότητα του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών. Εισήλθε στο Τμήμα αυτό ως φοιτητής, ήδη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, και έκτοτε δεν το εγκατέλειψε ποτέ.

Στο πανεπιστήμιο Πατρών εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή και ξεκίνησε να διδάσκει ήδη από το 1980. Είχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε ΗΠΑ και Ιταλία και υπήρξε ένας πρωτοπόρος επιστήμονας και ανήσυχος ερευνητής με ευρύ φάσμα ερευνητικών ενδιαφερόντων.

Διακρίθηκε ως ένας εξαιρετικός δάσκαλος για πολλές γενιές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής, με υψηλό ακαδημαϊκό ήθος. Εκτός από τα ερευνητικά και διδακτικά του καθήκοντα άσκησε και διοικητικό έργο, ως Πρόεδρος του Τμήματος (2013-2017).

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος σημάδεψε με το ακαδημαϊκό ήθος, την ευγένεια του χαρακτήρα του, την εξωστρέφεια και την εργώδη προσφορά του τη διαμόρφωση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις