Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου

Πάτρα: Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο ο ι...

Το Σάββατο το απόγευμα στον εσπερινό ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Στις 17 Δεκεμβρίου ως γνωστό τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία μας η μνήμη της Κοιμήσεως του Αγίου Διονυσίου, Προστάτη της Ζακύνθου. Ο Άγιος Διονύσιος, Επίσκοπος Αιγίνης έζησε από το 1546 έως το 1622.

Επίκεντρο του εορτασμού στην πόλη της Πάτρας αποτελεί ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου στην οδό Νόρμαν όπου και θα πραγματοποιηθεί λαμπρά εκκλησιαστική πανήγυρη αυτό το σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 16/12/2017 παραμονή της εορτής, θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Θα ακολουθήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα, ιερά αγρυπνία στις 10 το βράδυ όπου θα λειτουργήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017, στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κηρύξει το θείο λόγο.

Το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός όπου θα λειτουργήσει ο π. Νεκτάριος Γαλάνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών θα τεθούν προς προσκύνηση ιερά λείψανα του Αγ. Διονυσίου και των Αγίων Κοσμά, Δαμιανού και Παντελεήμονος.

Αναμένεται πλήθος πιστών να περάσει από το ναό για να προσκυνήσει τη χάρη του Αγίου Διονυσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις