Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Έφυγε" ο Περικλής Μητρόπουλος - Αύριο η κηδεία του στην Αγία Τριάδα στο Καλαμάκι

"Έφυγε" ο Περικλής Μητρόπουλος...

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Η Οργάνωση Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς πενθεί τον Περικλή Μητρόπουλο παλαιό αγωνιστή της Ανανεωτικής Αριστεράς, επιμελητής εκδόσεων. "Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο σύντροφος και φίλος μας Περικλής Μητρόπουλος, παλαιός αγωνιστής της Ανανεωτικής Αριστεράς, επιμελητής εκδόσεων.

Ο Περικλής ήταν μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Αριστεράς Πάτρας και η οργάνωσή μας συνολικά και καθένας μας ξεχωριστά θρηνεί τον χαμό του καλού μας συντρόφου και φίλου.

Ο Περικλής καταγόταν από τον Άγιο Νικόλαο Κράλη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Έκανε την αγάπη του για το βιβλίο επάγγελμα και εργάστηκε σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους («Λιβάνη», «Κέδρο», «θεμέλιο»).

Τα τελευταία δέκα χρόνια επέστρεψε στην Πάτρα όπου και ανέλαβε την επιμέλεια των εκδόσεων «Περί Τεχνών» και την ευθύνη των δράσεων και εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού.

Εντάχθηκε πολύ νωρίς στην Ανανεωτική Αριστερά, πήρε μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Δραστήριο και μαχητικό στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς όπου και συμμετείχε δραστήρια μέχρι τον θάνατο του σαν μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της Οργάνωσης Πάτρας και υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Τσούκαλη.

Η κηδεία του σύμφωνα με την επιθυμία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Τρίτη 28-12-2010 στις 12.00 μεσημέρι στον περίβολο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Καλαμάκι (Χαρμπιλέικα) Δυτικής Αχαΐας Στον γιο του Θοδωρή και τους συγγενείς του τα θερμά μας συλλυπητήρια."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις