Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τελευταία στροφή για τον Πρωταθλητή χειμώνα στην Super League

Τελευταία στροφή για τον Πρωταθλητή χειμ...

Διαβάστε αναλυτικά

Φίλες, φίλοι καλή βδομάδα σε όλους. Πριν περάσουμε στην ανάλυση του σημερινού μας θέματος για τον πρωταθλητή χειμώνα, να σας επισημάνουμε πως το Κουπόνι του Πάμε Στοίχημα είναι εδώ με πολλούς ενδιαφέροντες αγώνες.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες

 

Τις λεπτομέρειες των αναμετρήσεων, καθώς και ενδιαφέρουσες προτάσεις μπορείτε να τις δείτε μέσω των συντακτών μας και κατόπιν να παίξετε όποιους αγώνες κρίνετε, έτσι ώστε με γνώση και… τύχη ασφαλώς (δεν γίνεται διαφορετικά εξάλλου) να οδηγηθείτε στο πολυπόθητο ταμείο, το οποίο κρίνεται μια τέτοια περίοδο «αναγκαίο», καθώς γιορτές καταφθάνουν κι όλο και κάποιο δώρο επιθυμούμε να πάρουμε ή να κάνουμε κάποια ψώνια γενικότερα.

Η ανακήρυξη του άτυπου τίτλου του «Πρωταθλητή χειμώνα» έχει ακόμα μόλις μία αγωνιστική για να δοθεί, εφόσον ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Super League ολοκληρώνεται.

Κατά πρώτον, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μέσο της… υποβάθμισης ποιοτικά των σωματείων, το Ελληνικό πρωτάθλημα ως φαίνεται έγινε πιο ανταγωνιστικό.

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος είναι (σχεδόν) μαζί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ένωση έχει 30 βαθμούς, οι Πειραιώτες έχουν 29 βαθμούς, οι Θεσσαλονικείς 28 και οι Περιστεριώτες 27.

Όμως, όπως και να χει, η διαφορά αυτών των 4 ομάδων είναι ιδιαίτερα μικρή κι όλα μπορεί να συμβούν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ

Αλλά, ας πάρουμε τα δεδομένα πιο λογικά. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η πλέον φορμαρισμένη ομάδα είναι η ΑΕΚ για πολλούς λόγους. Πρόκειται για ένα σύλλογο που βρέθηκε απ’ τα μεγαλεία που βίωνε για δεκαετίες, κυριολεκτικά στην «κόλαση» της Γ’ Εθνικής και μπορεί οι φίλαθλοί της να διαμηνύανε συνεχώς ότι «ΕΡΧΟΝΤΑΙ», αλλά επιτρέψτε μου, πως η ψυχούλα τους, τον γνώριζε.

Δεν είναι διόλου εύκολο να επιστρέψεις και μάλιστα όταν βρίσκεσαι στον «πάτο» των επαγγελματικών κατηγοριών. Η «Ένωση» λοιπόν όχι μόνο επανήλθε, αλλά φρόντισε με το comeback να πάρει ρόλο πρωταγωνίστρια της όλης κατάστασης.

Όμως, έχει ένα μείον που είναι το φετινό απόλυτο συν της. Την πρόκριση στους 32 του Europa League. Έπειτα λοιπόν από δεκαετή απουσία απ’ τα «Ευρωπαϊκά σαλόνια» το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ σε έξι αναμετρήσεις δεν γνώρισε την ήττα περνώντας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα στοιχείο που θα φέρει ιδιαίτερη κόπωση στην ομάδα και δεν γνωρίζουμε τα πόδια των ποδοσφαιριστών της πόσο πίεση από 2 διοργανώσεις (3 βασικά αν προσθέσουμε και το κύπελλο) μπορούν να αντέξουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός απ’ την άλλη έκανε ένα καταστροφικό ξεκίνημα με τον Χάσι στο πάγκο να πραγματοποιεί την μία αποτυχία ύστερα απ’ την άλλη. Η έλευση του Τάκη Λεμονή σίγουρα κάπως συμμάζεψε τα πράγματα, αν και η απόλυτη ηρεμία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ακόμα δεν έχει έρθει, όμως είναι σε καλό δρόμο.

Ο αποκλεισμός απ’ το Champions League επικεντρώνει αναγκαστικά τους παίκτες του Λεμονή στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, το οποίο σε περίπτωση που παρθεί θα είναι το 8ο συνεχόμενο και θα σπάσουν το ρεκόρ της ομάδας του Τζόρτζεβιτς και των λοιπών αστεριών που σταματήσανε στα 7, αφού χάσανε εκείνο του 2003-2004.

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στην συμπρωτευουσιάνικη…. όχθη μοιάζει «λυσσασμένος» στο να πάρει επιτέλους έπειτα από δεκαετίες ολόκληρες τον τίτλο του πρωταθλητή. Η χθεσινή 4άρα που έριξε στον Παναθηναϊκό καταδεικνύει αυτό το γεγονός, όπως επίσης και η γενικότερη παρουσία του ως τώρα.

Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν έχει, η Τούμπα μοιάζει να… γέρνει για όλους, οπότε αν δεδομένων αυτών των γεγονότων, έχει μία ενδιαφέρουσα συγκομιδή στα εκτός έδρας ματς τότε μέχρι την λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, μπορεί να μας κρατήσει κομμένη την ανάσα κι εκείνος με την σειρά του.

Ο Ατρόμητος που πέραν πάσης αμφιβολίας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αν και βρισκόταν για κάποιο καιρός πρώτος στον πίνακα, ύστερα από μερικά ατυχή αποτελέσματα, έπεσε λίγο βαθμολογικά, όμως αναθάρρησε φτάνοντας ξανά κοντά στην κορυφή.

Όμως, γεγονός είναι πως δεν έχουν συνηθίσει τέτοια πίεση οι Περιστεριώτες και είναι εξόχως δύσκολο, ως και ακατόρθωτο μπορώ να πω να κάνουν αντίστοιχη πορεία στον δεύτερο γύρο.

Βέβαια, ποτέ μην λες ποτέ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο εκπλήξεις, εξάλλου ποιος περίμενε πως σε τούτη την χρονική στιγμή ο Ατρόμητος θα είχε τους βαθμούς που θα είχε και θα ήταν στην θέση που βρίσκεται;

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Κι απ’ την ευχάριστη έκπληξη, ας περάσουμε στο ακριβώς αντίθετο σκέλος, εν ολίγοις στην δυσάρεστη που δεν είναι άλλος απ’ τον Παναθηναϊκό, αφού η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατόπιν της λήξης της 14η αγωνιστικής βρίσκεται στην 11η θέση με 15 βαθμούς ισοβαθμώντας με τον Λεβαδειακό, ενώ και το επόμενο παιχνίδι στα 3-5 Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη, θεωρητικά θα το χάσει, αφού η ψυχολογία ποδοσφαιριστών, τεχνικού επιτελείου και γενικότερα όλων των ιθυνόντων των πράσινων βρίσκεται στο ναδίρ.

Αν στο πρώτο γύρο καταλήξανε έτσι, τότε στον δεύτερο γύρο που πλην εξαιρετικού απροόπτου θα έχουν πουληθεί όλοι οι τωρινοί παίκτες και θα παίζουν αποκλειστικά παιδάκια 16, 17 και 18 χρονών, πραγματικά δεν θέλω να φανταστώ πόσο κάτω μπορεί να είναι το τριφύλλι, μην είναι και τελευταίο στο βαθμολογικό πίνακα.

Ακόμα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης να επισημάνουμε πως έχει όρια και μπορεί να επιθυμεί ει δυνατόν να παραμείνει για όσο περισσότερο γίνεται στην ομάδα, αλλά τέτοια αποτελέσματα σαν την χθεσινή ήττα με 4-0 απ’ τον ΠΑΟΚ, το γεγονός πως ακόμα δεν έχει κάνει το τριφύλλι εκτός έδρας επικράτηση και το σημαντικότερο απ’ όλα το ότι διακρίνει πως ό,τι και να κάνει, δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, ίσως σύντομα ακόμα και αυτό τον άνθρωπο τον οδηγήσουν εκτός απ’ την ομάδα. Ασφαλώς τότε το «φινάλε» για τον Παναθηναϊκό όχι απλώς θα έχει γραφτεί, αλλά θα έχει πέσει και φαρδιά πλατιά υπογραφή, αφού ούτε με θαύμα θα μπορεί να τροποποιηθεί το οτιδήποτε.

Τον υποβιβασμό επίσης δύσκολα θα γλιτώσει και ο Πλατανιάς, ο οποίος ως τώρα έχει συλλέξει μόλις 6 πόντους και δεν φαίνεται να έχει την δυνατότητα να ξεφύγει απ’ την «ουρά» στην οποία βρίσκεται.

Κλείνοντας δε, να αναφέρουμε πως Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης θεωρητικά θα είναι οι δύο σύλλογοι που θα διεκδικήσουν κατά την διάρκεια του δευτέρου γύρου την 5η θέση, αφού αμφότερες οι ομάδες βαδίζουν χέρι χέρι (22 βαθμούς οι Κυανέρυθροι, 21 οι Τριπολιτσιώτες) κι επίσης θα είναι μία αμφίρροπη μονομαχία με την δικιά της αίγλη.

Οπότε, ας περιμένουμε μία αγωνιστική ακόμα που έχει για να ολοκληρωθεί ο γύρος και κατόπιν των εορτών, έναν δεύτερο συναρπαστικό (ίσως συναρπαστικότερο απ’ το πρώτο) δεύτερο γύρο με τεταμένο το ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά του πίνακα.

Σημαντικό στοιχείο θα είναι επιπροσθέτως να αναφέρουμε και η εικόνα που θα επιδείξουν οι ομάδες, κατόπιν της επιστροφής απ’ τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς και το πλαίσιο ετοιμότητας, στο οποίο θα βρίσκονται, προκειμένου να μην χαθούν «άσκοποι» πόντοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports