Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Επιβολή ποινής σε δημοσιογράφο από το πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΣΑΤ

Επιβολή ποινής σε δημοσιογράφο από το πε...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Το σκεπτικό της απόφασης

Την πιο κάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου:

"Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Π.Π.Σ.) του ΠΣΑΤ εξέτασε σήμερα (28/11) την υπόθεση της αναφοράς εκ μέρους του συναδέλφου, Φώντα Χήτα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, κατά της συναδέλφου, Αργυρούς Γιαννουδάκη, για δημοσίευμά της στην Gazzetta.GR, σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμό του καταδύτη, Ανδρόγεου Σαμψάκη. Στο δημοσίευμα, η κ. Γιαννουδάκη αναφέρει:

«… Μία ομοσπονδία στην οποία απασχολούνται τρεις έμπειροι συνάδελφοι, οι οποίοι καλύπτουν το ρεπορτάζ υγρού στίβου επαρκώς, δεν έχουν γράψει το παραμικρό για τον παραλίγον μοιραίο τραυματισμό ενός αθλητή της εθνικής ομάδας. Προφανώς και αυτές είναι οι εντολές που έχουν πάρει από τον ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο …..».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ παρέπεμψε το θέμα στο Π.Π.Σ.

Εξεταζόμενος ο κ. Χήτας, τόνισε ότι, όσα ανέφερε η συνάδελφος, τον θίγουν ως άνθρωπο, χαρακτήρα και δημοσιογράφο.

«Μπορεί να έκανα κακή εκτίμηση της είδησης και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό. Μπορεί να υπήρξα κακός δημοσιογράφος. Ομως, με θλίβει το ότι, έπειτα από δεκαετίες στον χώρο, υπάρχει συνάδελφος που αμφισβητεί την δημοσιογραφική μου υπόσταση. Εκπτώσεις στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου και στον κώδικα ηθικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν κάνω», είπε ο κ. Χήτας.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι σκοπός του δεν είναι η τιμωρία της συναδέλφου και ότι θ’ αποδεχόταν την συγγνώμη της.

Η συνάδελφος Γιαννουδάκη επέμεινε στην άποψή της και στήριξε την εικασία της, περί δοθείσης εντολής εκ μέρους του κ. Διαθεσόπούλου, τονίζοντας ότι «προσωπική μου άποψη είναι ότι οι εργαζόμενοι σε γραφεία Τύπου δεν ασκούν δημοσιογραφικό λειτούργημα, αφού δεν υπηρετούν την αλήθεια, αλλά τα συμφέροντα των προϊσταμένων τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο κ. Χήτας δεν της έχει δώσει την εντύπωση πως γράφει ψέμματα στα δελτία Τύπου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ).

Ερωτηθείσα κατ’ επανάληψη δε, αν ανακαλεί το επίμαχο σημείο του δημοσιεύματος, απάντησε ότι εμμένει σε αυτό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, οι συνάδελφοι, Νίκος Χαραλαμπόπουλος και Γιάννης Κορακής, που συνεργάζονται με το γραφείο Τύπου της ΚΟΕ, διαβεβαίωσαν τα μέλη του Π.Π.Σ. ότι η κ. Γιαννουδάκη, τους είπε πως, στο δημοσίευμά της δεν αναφερόταν σε εκείνους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη το δημοσίευμα, την γραπτή απάντηση της συναδέλφου προς το Δ.Σ. (σε αυτήν είχε περιλάβει, τυπωμένες από την οθόνη του υπολογιστή, ειδήσεις περί τραυματισμών αθλητών της ΚΟΕ και τόνιζε ότι τις επισύναψε «φοβούμενη το ενδεχόμενο να ‘‘εξαφανιστούν’’») και τα όσα κατετέθησαν στην ακροαματική διαδικασία, το Π.Π.Σ., με βάση το άρθρο 19 παράγραφος η του καταστατικού του ΠΣΑΤ, επιβάλλει ομόφωνα στη συνάδελφο Γιαννουδάκη την ποινή της προσωρινής διαγραφής ενός μηνός με αναστολή ενός έτους.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports