Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατσανιώτης: «Προβλήματα από τον τρόπο ενημέρωσης του ΕΛΓΑ για την ασφαλιστική εισφορά των αγροτών »

Κατσανιώτης: «Προβλήματα από τον τρόπο ε...

Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ

Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης σχετικά με τον αναποτελεσματικό τρόπο ενημέρωσης του ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς, οι οποίοι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, και δεν ενημερώνονται για τυχόν εκκρεμότητες στην ασφαλιστική τους εισφορά. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διαδικασίας, είναι η απώλεια των αποζημιώσεων, για όσους είναι δικαιούχοι.

Ο κ. Κατσανιώτης τονίζει για άλλη μια φορά ότι, η Κυβέρνηση αντί  να διευκολύνει, να προστατεύει και να γίνεται αρωγός στους πολίτες της και ιδιαίτερα στον κόσμο του μόχθου και της υπαίθρου όπως είναι οι αγρότες, πράττει ακριβώς το αντίθετο.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

 

Πάτρα, 23/11/2017

Α.Π. 1441/23-11-2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: «Προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες για τυχόν εκκρεμότητες στην ασφαλιστική τους εισφορά»

 

Μεγάλος αριθμός παραγωγών κατά την υποβολή της δήλωσης καλλιέργειας – εκτροφής ζωικού κεφαλαίου, υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση έτσι ώστε ο ΕΛΓΑ να εισπράττει το ανάλογο ασφάλιστρο από τις πληρωμές των απαιτήσεων από το Δημόσιο (ενιαία ενίσχυση,  ενισχύσεις των λοιπών καθεστώτων, καθώς και  επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και του ΦΠΑ) .

Πολλές φορές όμως αυτό που παρατηρείται είναι, αφενός να μην αρκούν τα συγκεκριμένα ποσά για την κάλυψη της ασφαλιστικής εισφοράς, αφετέρου να κατατίθενται μεταγενέστερα της λήξης προθεσμίας καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς.

Επειδή, ο αριθμός των παραγωγών που για διάφορους λόγους αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ προκειμένου να ενημερωθούν για την εξόφληση (πλήρη ή τμήμα ) ή μη της ασφαλιστικής εισφοράς με τον προαναφερόμενο τρόπο, είναι ιδιαίτερα μεγάλος

Επειδή, αποτέλεσμα της μη έγκαιρης ενημέρωσης για τυχόν ολική ή μερική οφειλή της ασφαλιστικής εισφοράς είναι η απώλεια των αποζημιώσεων για τις οποίες έχουν κριθεί δικαιούχοι για το χρονικό διάστημα το οποίο καλύπτει  η ως άνω ασφαλιστική εισφορά.

Επειδή, Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να προλαμβάνει και να προστατεύει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τον κόσμο του μόχθου όπως είναι οι αγρότες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Πώς και με ποιο τρόπο  ενημερώνεται o παραγωγός ότι εξακολουθεί να υφίσταται υπόλοιπο ασφαλιστικής εισφοράς που δεν έχει καταβληθεί;
  • Τι σκοπεύετε να πράξετε για όσους, αν και δικαιούνται αποζημιώσεων, η καθυστερημένη καταβολή των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς τους έχει σαν συνέπεια να μην εισπράττονται εγκαίρως από τον ΕΛΓΑ τα οφειλόμενα ασφάλιστρα;

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις