Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρό 10χρονο αγόρι που ήθελε να φτάσει στην Ελλάδα

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρό 10χρονο...

Το παιδί επέβαινε μαζί με την οικογένεια του σε πλαστική λέμβο

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί αγόρι 10 ετών αφγανικής καταγωγής, από στελέχη της Frontex, σε πλαστική λέμβο στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης. Συμφωνά με πληροφορίες το παιδί που αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα περνούσε στη Λέσβο με την οικογένεια του, τους γονείς του και τα δυο μικρότερης ηλικίας κορίτσια αδέλφια του.

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό περιστατικό αναφέρονται τα εξής:

«Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από πλήρωμα σκάφους FRONTEX, ανήλικο αγόρι σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που μετέφερε συνολικά εξήντα έξι (66) αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX ευρισκόμενο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', εντόπισε την ανωτέρω λέμβο όπου κατά τη διαδικασία μετεπιβίβασης, διαπιστώθηκε μεταξύ των αλλοδαπών η ύπαρξη ανήλικου παιδιού χωρίς τις αισθήσεις του. Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους επιβίβασε το ανήλικο σε βοηθητικό σκάφος (tender) και το μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης από όπου διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βοστάνειο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις