Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Φοβούνται την ανεργία 25 εργαζόμενοι φορέων προστατευόμενων περιοχών - ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα:Φοβούνται την ανεργία 25 εργαζόμεν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι ζητούν

Είκοσι πέντε εργαζόμενοι σε φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, στην Αχαΐα και συνολικά 360 σε ολόκληρη τη χώρα βλέπουν με αβεβαιότητα το εργασιακό τους μέλλον. Το προωθούμενο νομοσχέδιο δεδομένης της διαβούλευσης που έχει προηγηθεί, θέτει ζητήματα αλλαγής της σχέσης εργασίας που είχαν εως σήμερα οι εργαζόμενοι, ενώ ακόμη και η εργασιακή τους εμπειρία απειλείται από τα μόρια της ανεργίας.

Το προσχέδιο που συντάσσεται μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε έχει θορυβήσει τους εργαζόμενους σε περιβαλλοντικά προγράμματα, σε Κοτύχι - Στροφυλιά και Βουραϊκό.

Η αντιπρόεδρος των εργαζομένων στου ΦΔΠΠ Γεωργία Καραμπέρου, μιλά στο thebest.gr για το θέμα

Το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή τις διαφαινόμενες εξελίξεις που αλλάζουν όσα γνώριζαν εως σήμερα για τις συμβάσεις εργασίας τους.

Μετά από σύσκεψη στο εργατικό κέντρο και για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους οι εργαζόμενοι σε Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, μετέβησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να αναζητήσουν από τους βουλευτές της Αχαΐας στήριξη στα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως πλέον μπαίνουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των οκταμήνων ενώ ακόμη και εκείνη η εργασιακή εμπειρία χρόνων που έχουν αποκτήσει μπορεί να προσπερασθεί από τα μόρια ανεργίας άλλων υποψηφίων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι αλλαγές στο προωθούμενο νομοσχέδιο που αφορούν στο δίκτυο natura 2000, θα επηρεάσσουν δραματικά και τις γεωγραφικές ενότητες ευθύνης χωρίς να αυξάνεται παράλληλα και ο αριθμός του προσωπικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις