Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την Ευαγγελίστρια και την Παντάνασσα επισκέφθηκε η Μοναχή Σεργία από τη Ρωσία

Πάτρα: Την Ευαγγελίστρια και την Παντάνα...

Μαζί με άλλες 7 μοναχές που συνοδεύουν το λείψανο του Σεραφείμ του Σάρωφ στην Πάτρα

Τον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και τον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017 Ρωσική αντιπροσωπεία από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας του Ντιβέγιεβο που βρίσκεται στην Πάτρα συνοδεύοντας το ιερό λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Πιο συγκεκριμένα η Γερόντισσα του μοναστηριού Μοναχή Σεργία μαζί με άλλες επτά μοναχές επισκέφθηκαν τους δύο ιστορικούς ναούς της Πάτρας και εντυπωσιάστηκαν από τις αγιογραφίες τους και την αρχιτεκτονική τους.

Στην Παντάνασσα τις ξενάγησε ο προιστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα δώρισε ως αναμνηστικό στις μοναχές ένα σύντομο ιστορικό του ναού μεταφρασμένο στη Ρωσική γλώσσα. Η Μοναχή Σεργία, η οποία ηγείται ενός μοναστηριού (Αγία Τριάδα Ντιβέγιεβο) που μαζί με τα μετόχια έχει στο δυναμικό της αδελφότητας του, κοντά στις 500 καλόγριες και τις γνωρίζει όλες μία μία με τα ονόματα τους, θαύμασε τον αρχιτεκτονικό πλούτο και την μεγαλοπρέπεια της Παντάνασσας που της θύμισε τους Ρωσικούς ναούς που έχουν μεγάλο ύψος και μεγαλοπρέπεια. Στις μοναχές προσφέρθηκε από την Παντάνασσα και κέρασμα.

Το ιερό λείψανο του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ που φυλάσσεται στο μοναστήρι της Αγ. Τριάδας, θα παραμείνει στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου έως και την Κυριακή 26/11 το πρωί.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις