Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σχεδιάζουν την συγχώνευση των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων

Πάτρα: Σχεδιάζουν την συγχώνευση των εσπ...

Η θέση της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας

Την συγχώνευση των τριών εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων της Πάτρας σε δύο φαίνεται πως σχεδιάζει η Περιφερειακή Εκπαίδευση. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αυξητική τάση των ολιγομελών τμημάτων των εσπερινών ΕΠΑΛ συζήτησαν με τους αρμόδιους φορείς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την συγχώνευση του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας με μεταφορά των ειδικοτήτων και των τομέων του προς το 5ο  και 9ο  ΕΠΑΛ.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας για το θέμα αναφέρονται τα εξής:

"Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ  Αχαΐας, κλήθηκε και παρευρέθηκε σε κοινή ενημερωτική συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης και τον Διευθυντή Β/βθμιας Εκπ/σης Αχαΐας , με θέμα   την αυξητική τάση των ολιγομελών τμημάτων των Εσπερινών ΕΠΑΛ της περιοχής μας.
Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη των ολιγομελών τμημάτων των Εσπερινών ΕΠΑΛ, η οποία σύμφωνα με τον ΠΔΕ, την τελευταία διετία στο νόμο μας, παρουσιάζει αυξητική τάση και άνιση διαφορά σε σχέση με αυτή των ολιγομελών τμημάτων των ημερήσιων ΕΠΑΛ.

Επίσης για το γεγονός, κατά τον ΔΔΕ, ότι οι κατ’ εξαίρεση εγκρίσεις των ολιγομελών τμημάτων - που φέτος έγιναν σε τρεις φάσεις-  και η εκ των υστέρων στελέχωση των τμημάτων αυτών,  με διδακτικό  προσωπικό, δημιουργούν προβλήματα και αναστάτωση στο ωράριο των εκπαιδευτικών .

Από τη συζήτηση φάνηκε ότι υπάρχει πρόθεση συγχώνευσης των τριών Εσπερινών ΕΠΑΛ της περιοχής μας σε δύο .

Ως πρώτα κριτήρια για μια τέτοια εξέλιξη τέθηκαν :

Α) Η εγγύτητα με τα εργαστηριακά κέντρα .

Β) Η λειτουργία τομέων και ειδικοτήτων κάθε Εσπερινού ΕΠΑΛ.

Με βάση αυτά διαφάνηκε ότι προωθούν  συγχώνευση του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας (που σημειωτέον ιστορικά είναι το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ που ιδρύθηκε και λειτούργησε στη Πάτρα) με μεταφορά των ειδικοτήτων και των τομέων του προς το 5ο  και 9ο  ΕΠΑΛ.

Τα μέλη του Δ.Σ. δήλωσαν την πάγια θέση του σωματείου εκπαιδευτικών και της ΟΛΜΕ  για τη στήριξη της Τεχνικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα των Εσπερινών ΕΠΑΛ με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν,  όσο και την αντίθεσή τους σε κάθε είδους ενέργειες κλεισίματος ή συγχωνεύσεων .
Κατόπιν αυτών πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με το σύλλογο διδασκόντων του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ όπου και τέθηκε το ζήτημα.

Αποφασίστηκε άμεση παρέμβαση του ΔΣ του σωματείου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας , με παρουσία  του συλλόγου διδασκόντων και εκπροσώπων του 15μελους, του μαθητικού συμβουλίου του σχολείου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις