Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ζωή: Τύχη ή Θέληση;

Ζωή: Τύχη ή Θέληση;

Του Στέλιου Ταταράκη

Τι τελικά συμβαίνει στην ζωή μας; Αυτά που μας συμβαίνουν είναι τυχερά;

Ή μήπως είναι αποτέλεσμα των πράξεων που κάνουμε για να μας συμβούν; Παραθέτω μερικές σκόρπιες σκέψεις για το τι συμβαίνει στην ζωή μας.

Εάν το σκεφτούμε τα τυχερά της ζωής είναι αυτά που τα επιθυμούμε και έχουμε πράξει ώστε να μας συμβούν. Μπορεί αυτές οι πράξεις ή οι ενέργειες καλύτερα να μην έχουν άμεσο αποτέλεσμα, όμως σε βάθος χρόνου αυτό που θα μας συμβεί και θα το αποκαλέσουμε τυχερό, να είναι το αποτέλεσμα της θέλησης που δείξαμε.

Η διαφορά της τύχης από την θέληση είναι πολύ μικρή. Είναι ο χρόνος που τις κάνει διαφορετικές. Εάν κάτι γίνει αμέσως μόλις κάνουμε κάποιες πράξεις το αποκαλούμε θέληση, ενώ εάν αυτό αργήσει να γίνει και έρθει σε μια στιγμή που δεν το περιμένουμε, το αποκαλούμε τύχη. Ας κάτσουμε και ας σκεφτούμε αυτή την διαφορά. Διότι μία τέτοια διαφορά θα επιφέρει τεράστια αλλαγή στην ζωή μας.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή μας. Η ζωή δεν είναι τύχη, η ζωή είναι θέληση. Αυτά που μας συμβαίνουν, μας συμβαίνουν διότι τα επιδιώκουμε. Όλα όσα γίνονται, γίνονται για ένα λόγο και δεν συμβαίνουν ξαφνικά. Το ότι μας συνέβη κάτι είναι επειδή είχαμε κάνει κάποιες πράξεις, κάποιες κινήσεις ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τα γεγονότα που μας συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των πράξεων μας και της θέλησης μας.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Μια μέρα κάνουμε τα χαρτιά για μια δουλειά και μας απαντάνε μετά από καιρό που νομίζαμε πως είχαμε χάσει την δουλειά, πως τελικά την πήραμε (δουλειά). Αυτό συνέβη λόγω της θέλησης που μας οδήγησε να κάνουμε τα χαρτιά και της πίστης μας πως θα πάρουμε την θέση εργασίας. Το αποτέλεσμα δεν είναι προϊόν τύχης.

Αυτές οι δυο δυνάμεις που ανέφερα παραπάνω μπορούν να μας βοηθήσουν να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε για τίποτα. Εμείς δημιουργούμε τις καταστάσεις και μπορούμε να τις φέρουμε στα μέτρα μας, αρκεί να την αντικρίσουμε στα ματιά και να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας. Αν δεν πιστέψουμε εμείς τον εαυτό μας τότε κάνεις δεν θα πιστέψει σε εμάς.

Εμείς σχεδιάζουμε την ζωή μας και κανένας άλλος. Πρέπει να έχουμε θέληση και πίστη να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και να κάνουμε πράγματα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να αλλάξουμε τις καταστάσεις. Μην φοβόμαστε να ταρακουνηθούμε και να ξεβολευτούμε από την θέση μας. Έχουμε πάθος, έχουμε θέληση, έχουμε πίστη και θα τα καταφέρουμε.

Στην ζωή είμαστε δυο. Εμείς και ο εαυτό μας. Πρέπει να βοηθήσουμε τον εαυτό μας για να μας βοηθήσει και αυτός. Είναι καλό να θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας. Στο κάτω - κάτω της γραφής είναι ο μόνος που θα είναι πάντα δίπλα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις