Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ατρόμητος: Το αήττητο, το (σχεδόν) απαραβίαστο κι ένα όνειρο που περιμένει…

Ατρόμητος: Το αήττητο, το (σχεδόν) απαρα...

Διαβάστε αναλυτικά

Χαιρετώ όλους σας. Το Κουπόνι του Πάμε Στοίχημα και αυτή την εβδομάδα θα έχει πολλούς και παράλληλα ενδιαφέροντες αγώνες. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τους μελετήσετε επαρκώς, διαβάζοντας τους ειδικούς του ιστοχώρου μας και τις στοιχηματικές προτάσεις που έχουν να σας δώσουν. Οπότε προσεκτική ανάγνωση των προτάσεων που σας δίνουμε κι έπειτα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Ας περάσουμε όμως στο κυρίως θέμα της ημέρας που δεν είναι άλλο απ’ την ανάλυση εις βάθος του συλλόγου που μας έχει κάνει να χαμογελούμε ευχάριστα με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που φέρνει ως τώρα, του Ατρομήτου.

Ο Ατρόμητος Αθηνών είναι σίγουρα η ευχάριστη φετινή έκπληξη του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Βρίσκεται μαζί με την ΑΕΚ στην κορυφή με 20 βαθμούς, έχοντας αφήσει πίσω του τον ΠΑΟΚ 2, τον Ολυμπιακό 3 και τον Παναθηναϊκό 7 πόντους. Στους δέκα αγώνες που έχει δώσει ως τώρα ο συντελεστής τερμάτων είναι 11-3 υπέρ του, ωστόσο μέχρι κι αυτή την χρονική συγκυρία είναι επιπροσθέτως ο μοναδικός σύλλογος του Ελληνικού πρωταθλήματος κι ένας απ’ τους ελάχιστους στην Ευρώπη που δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα, αφού έχει 5 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Ο Ντάμιρ Κάναντι, ο coach της ομάδας έχει βάλει στόχο τα…. ψηλά έχοντας απ’ ότι φαίνεται εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του τη νοοτροπία νικητή.

Δεν είναι τυχαίο πως οι Περιστεριώτες έχουν κάνει διπλό τόσο μέσα στο Καραϊσκάκη νικώντας 0-1 τον 7άκις συνεχόμενες φορές πρωταθλητή Ολυμπιακό, επικρατώντας με 0-1, όσο και στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ιδιαίτερα ισχυρή φετινή ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να την κερδίσει στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις σε διπλούς αγώνες, ούτε καν η τεραστίας ιστορίας, βελινεκούς και εκτοπίσματος, Ιταλική, Μίλαν.

Άξιο αναφοράς είναι και το ρεκόρ του goalkeeper Ανδρέα Γιαννιώτη, ο οποίος έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του για 720 λεπτά και στη σχετική λίστα με τους Έλληνες τερματοφύλακες που δεν έχουν δεχτεί γκολ για αρκετούς αγώνες, να βρίσκεται 7ος με πρώτο τον Τάκη Οικονομόπουλο, ο οποίος έχει 1.088 (φαντάζει ακατάρριπτο), αποδεικνύοντας έτσι την εξαιρετική αμυντική λειτουργία που υπάρχει.

Βέβαια, ένα στοιχείο που ίσως απ’ ότι φαίνεται υστερεί ολίγον τι ο Ατρόμητος είναι η επίθεση, αφού τα 11 προαναφερθέντα τέρματα που έχει σημειώσει είναι μεν μία καλή επίδοση, όμως όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό, οφείλουμε να επισημάνουμε πως είναι η 6η καλύτερη επίθεση στην Ελλάδα και τούτο είναι ένα σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί, διότι μπορεί να ισορροπείται για την ώρα ιδανικά εφόσον υπάρχει η «σούπερ» άμυνα, όμως αν οι παίχτες του Κάναντι θέλουν το όνειρο να συνεχιστεί με αξιώσεις, πρέπει να προσπαθούν να βελτιώσουν ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ασφαλώς και ένα ερώτημα που τίθεται είναι αν θα μπορέσει ο Ατρόμητος να αντέξει αυτούς τους ρυθμούς ως το τέλος και να «υποστηρίξει» τις προσδοκίες όλων των φίλων του που θέλουν να τον δουν να μην τα παρατάει.

Η απάντηση είναι πως αυτό είναι κάτι που εξαρτάται πρώτα και κύρια, απ’ τους ίδιους τους παίχτες, τον προπονητή, το τεχνικό επιτελείο, το ιατρικό team και τα συναφή, αλλά ναι, δεν βρίσκω το λόγο γιατί εξ’ αρχής να πούμε πως δεν μπορεί; Αν έχει υπάρξει (που απ’ ότι φαίνεται έχει) και συνεχίσει να υπάρχει ένας σωστός τρόπος δουλειάς απ’ τους ιθύνοντες, ασφαλώς και αυτό είναι κάτι υλοποιήσιμο.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας πως οι κύριοι αντίπαλοι του Ατρομήτου – επαναλαμβάνω – με τα ως τώρα δεδομένα – είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, διότι προσωπικά τον ΠΑΟΚ τον βγάζω εκτός «κάδρου», όχι για κανέναν άλλο λόγο, όμως όπως έχει αποδείξει ο Δικέφαλος του Βορρά πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια, όσο ψηλά και να βρίσκεται, εν τέλει τα καταφέρνει και αρκετές αγωνιστικές προ της λήξεως του πρωταθλήματος έχει απολέσει κάθε ελπίδα για τον τίτλο.

Οπότε, για να επανέλθουμε, αν εξετάσουμε τις περιπτώσεις των Πειραιωτών και της Ένωσης, θα δούμε πως έχουν ένα τεράστιο ντεσαβαντάζ σε σχέση με τους Περιστεριώτες κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ την Ευρώπη.

Οι Κιτρινόμαυροι του Μανόλο Χιμένεθ μάλιστα, όπως διαφαίνεται θα προκριθούνε στην επόμενη φάση, δηλαδή στους 32 του Europa League, πράγμα που σημαίνει πως θα συνεχίσουνε τις υποχρεώσεις τους εκτός συνόρων και κατόπιν των εορτών, οπότε νομίζω πως είναι πολύ πιθανό οι παίκτες να μην αντέξουν τόσα παιχνίδια στα πόδια τους και να αρχίσουν να χάνουν πολλούς και απροσδόκητους πόντους εν Ελλάδι.

Ο Ολυμπιακός απ’ την άλλη εκτός απροόπτου θα αποκλειστεί τόσο απ’ την συνέχεια του Champions League, όσο και απ’ το Europa League, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει την 4η θέση στον όμιλό του που απαρτίζεται επιπρόσθετα απ’ τις Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και. Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, όμως ήδη η ομάδα του Τάκη Λεμονή έχει κάνει αρκετές γκέλες και δεν βγάζει σε καμία των περιπτώσεων τη σιγουριά των προηγούμενων ετών.

Η καλύτερη θέση που έχει λάβει ποτέ ο Ατρόμητος στο πρωτάθλημα είναι η τρίτη, καταφέρνοντας το εν λόγω επίτευγμα δις, με πρώτη φορά τη σεζόν 1928 και στη νεότερη ιστορία του το 2013. Ίσως έχει φτάσει η ώρα για κάτι παραπάνω, ίσως πάλι κι όχι. Αυτό είναι κάτι που μετά βεβαιότητας μόνο ο χρόνος μπορεί να το απαντήσει.

Οι οπαδοί του οφείλουν πάντως ό,τι και να γίνει στην συνέχεια να μην απογοητευτούν, γιατί το κυριότερο στοιχείο που άπαντες στην ομάδα του Περιστερίου οφείλουν να κρατήσουν και παράλληλα να προσέξουν ως κόρη οφθαλμού απ’ την φετινή αγωνιστική περίοδο (αν δεν συμβεί τραγική μεταβολή).

Eίναι η ευκαιρία να χτίσουν μία δυνατή ομάδα σε βάθος χρόνου κι αυτό είναι κάτι προτιμότερο ακόμα κι απ’ το στιγμιαίο «μπαμ» που θα σήμαινε κατάκτηση του τίτλου μεν, όμως τα προσεχή χρόνια να επιστρέψει εκεί που ήτανε, χωρίς να καταφέρει να εξελίξει το ό,τι πετύχει.

Καλή τύχη λοιπόν στον Ατρόμητο και μακάρι να κατορθώσει με τις επιδόσεις του να μας κρατήσει «κομμένη την ανάσα» μέχρι την τελευταία στροφή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports