Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Ένας νέος γιατρός με βαριά κινητική αναπηρία, αποκαλύπτει πως κατάφερε να έχει μια καλή σεξουαλική ζωή

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Ένας νέος γιατρό...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όσα είπε από την Πάτρα στη διημέριδα της "Μέριμνας"

Ένα από τα πιο φωτεινά παραδείγματα θέλησης, αποφασιστικότητας, πίστης και ελπίδας φιλοξενήθηκε στη διημερίδα που διοργάνωσε στην Πάτρα η «Μέριμνα», το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο «Σεξουαλικότητα και Αναπηρία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις και Προβληματισμοί». Πρόκειται για τον ψυχιάτρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985 και σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια η οποία του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία.

Σήμερα εργάζεται ως ψυχίατρος στο Αττικό νοσοκομείο.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Ο γιατρός που παραδίδει μαθήματα ζωής από το αναπηρικό του αμαξίδιο μιλάει για όλα στο thebest.gr

Στην διημερίδα αναφέρθηκε στην σεξουαλικότητα ατόμων με αναπηρία και στα δικαιώματα τους πάνω σε αυτή κάνοντας μία ιστορική αναδρομή από το "τότε" μέχρι το "σήμερα".

Δε δίστασε να αναφέρει τους προβληματισμούς που είχε σε μικρότερη ηλικία σχετικά με σεξουαλικά θέματα.

"Μεγαλώνοντας κατάλαβα τι σημαίνει σεξουαλικότητα. Κατάλαβα επίσης ότι αν εγώ πρώτος δε μπορούσα να ξεπεράσω το τι σημαίνει αναπηρία και ότι μπορώ να λειτουργήσω με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που μπορεί να λειτουργήσει ο καθένας ... δεν θα μπορούσα να προχωρήσω.

Κατάλαβα ότι η σεξουαλικότητα είναι δικό μου θέμα και δεν είναι της κοινωνίας. Μόνο τότε κατάφερα να ανοίξω τα φτερά μου και να έχω μία καλή-ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και να μπορέσω να εκφράζω τον εαυτό μου, την προσωπικότητα μου και την σεξουαλικότητα μου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε: "Είναι και δικιά μας ευθύνη, του καθενός ανθρώπου ξεχωριστά να μπορέσει να νιώσει την σεξουαλικότητα του και να μπορέσει να την εκφράσει προς τα έξω.

Όταν είσαι άτομο με αναπηρία υπάρχουν κάποιοι φόβοι που σε κατακλύζουν και δε σε αφήνουν να έχεις αυτή την έκφραση ελεύθερα. Φοβάσαι μη μετατραπεί η ερωτική σχέση σε σύντροφο-βοηθό.

Αναρωτιέσαι… εγώ έχω μία μειωμένη κινητικότητα... Πώς θα έχω ποικιλότητα στην σεξουαλική επαφή με κάποιον άνθρωπο;

Κατάλαβα αργότερα ότι δεν είμαι μόνος. Κάθε φορά που εμπλεκόμαστε σε μία σεξουαλική επαφή είμαστε δύο… ή περισσότεροι. Εκεί υπάρχει υπάρχει μία επικοινωνία κι εξαρτάται πόσο καλά την έχεις χτίσει και πόσο καλά την έχεις ορίσει…Σχέση λοιπόν!!!

Υπάρχουν δυσκολίες όταν τα προβλήματα κινητικότητας δε σε αφήνουν να νιώσεις και να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Αν δεν υπάρχει εκπαίδευση, μια ανοιχτή συζήτηση κι εδώ μπλέκεται η οικογένεια η οποία θα πρέπει να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις