Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον ανακριτή σήμερα ο τοξικομανής που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη για ένα...κινητό- Τα ... "λάθη" που οδήγησαν στον εντοπισμό του

Στον ανακριτή σήμερα ο τοξικομανής που σ...

Φέρεται να έχει ομολογησει

Η επιχείρηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό του δολοφόνου δεν άφησε κανένα περιθώριο διαφυγής στον 58χρονο δολοφόνο που έκανε πολλά λάθη. Το πιο βασικό ήταν ότι δεν απενεργοποίησε το κινητό που άρπαξε από τη Δώρα Ζέμπερη.

Η επιχείριση των αστυνομικών με τη χρήση κορυφαίας τεχνολογίας έδεσε τις κατηγορίες αναγκάζοντάς τον να ομολογήσει την πράξη του.

Ο 58χρονος όπως αναφέρει το newsit έκανε μια σειρά από λάθη. Άφησε το DNA του καθώς έκανε τσιγάρο περιμένοντας να εμφανιστεί το θύμα του, ενώ στη συνέχεια παλεύοντας με την άτυχη εφοριακό το DNA το γενετικό υλικό του έμεινε στα νύχια της.

Οι αστυνομικοί έψαξαν όλα τα πιθανά σημεία στο Δεύτερο Νεκροταφείο για περισσότερα στοιχεία. Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν το DNA του δολοφόνου και στον μαντρότοιχο στην πίσω πλευρά προς τις γραμμές του τρένου.

Με τον τρόπο αυτό είχαν και την αρχή της διαδρομής διαφυγής που ακολούθησε. Έτσι άρχισαν να αναζητούν πλάνα από κάμερες και τον εντόπισαν να κινείται προς τον σταθμό του τρένου στον Περισσό.

Αν και τον έχασαν και δεν γνώριζαν που αποβιβάστηκε, ο δολοφόνος φρόντισε να αφήσει πίσω του ένα βασικό στοιχείο.

Είχε πάνω του ενεργοποιημένο το κινητό της Δώρας Ζέμπερη. Το κινητό έδωσε στίγμα από την περιοχή της Ομόνοιας. Έτσι οι αστυνομικοί γνώριζαν πότε και που αποβιβάστηκε από το τρένο.

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας ωστόσο δεν δίνει ακριβές σημείο. Έτσι οι αστυνομικοί είχαν να ερευνήσουν μια μεγάλη περιοχή και πολλά καταστήματα που είναι γνωστό ότι αγοράζουν μεταχειρισμένα κινητά.

Η έρευνα συνεχίστηκε και οι αστυνομικοί είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό όταν έκλεισε τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Πήρε 20 ευρώ και του το παρέδωσε. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος λίγες ώρες αργότερα άνοιξε ξανά το κινητό για να τοποθετήσει νέα κάρτα sim.

Τότε οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την IP του κινητού της Δώρας Ζέμπερη.

Εκεί ξεκίνησε μια νέα μεγάλη επιχείρηση. Με φορητή συσκευή εξειδικευμένοι αστυνομικοί άρχισαν να κινούνται στα “ύποπτα” στενά πέριξ της Ομόνοιας.

Δεν άργησαν να φτάσουν στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Γερανίου. Εκεί το σήμα του κινητού έγινε έντονο. Μπήκαν στο κατάστημα κινητών και έδειξαν στον ιδιοκτήτη μια φωτογραφία, ένα καρέ από τις κάμερες που είχαν καταγράψει τον δράστη.

 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον αναγνώρισε, τους παρέδωσε το κινητό και κυρίως το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος που είχε καταγράψει “καθαρά” τον δράστη.

 

 

22:10 Στον ανακριτή πρόκειται να οδηγηθεί αύριο ο 58χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο δράστης που είναι Ελληνας, τοξικομανής και σεσημασμένος, προσήχθη αρχικά στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 32χρονης και ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη. Κίνητρο για την άγρια δολοφονία ήταν η ληστεία.

Ο δράστης κατάφερε 14 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα, όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Η Δώρα Ζέμπερη προέβαλε αντίσταση όταν της επιτέθηκε ο δράστης για να την ληστέψει, και τότε εκείνος την κατακρεούργησε.

Αμέσως μετά και αφού η 32χρονη ψυχορραγούσε, ο δολοφόνος έφυγε πηδώντας από την μάντρα του κοιμητηρίου και με μηχανάκι πήγε στην Ομόνοια, όπου έδωσε το κινητό της γυναίκας σε κλεπταποδόχο.

Σημειώνεται, ότι το πρόσωπο του δολοφόνου είχε καταγραφεί αρχικά από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της εφοριακού στην Ομόνοια.

Οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα καταστήματος στη συγκεκριμένη περιοχή ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο.

Η αστυνομία έφτασε έτσι στα ίχνη του και τελικά τον εντόπισε να περπατά σε γειτονιά της Ριζούπολης, όπου και συνελήφθη, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που διέμενε η άτυχη Δώρα Ζέμπερη...

 

18:40 Ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του συλληφθέντα για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία.

Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νωρίτερα

Ένας Έλληνας, 58 ετών, έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα, την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο άνδρας, που είναι τοξικομανής, σεσημασμένος μάλιστα, φέρεται να έχει ομολογήσει, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κίνητρό του για την άγρια δολοφονία ήταν η ληστεία.

Ο δράστης κατάφερε 14 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα, όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Η Δώρα Ζέμπερη προέβαλε αντίσταση όταν της επιτέθηκε ο δράστης για να την ληστέψει και τότε εκείνος την κατακρεούργησε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δολοφόνος, το πρόσωπο του οποίου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο, πήγε στη συνέχεια στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και το πούλησε σε κλεπταποδόχο.

Οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα καταστήματος της Ομόνοιας ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο και τότε εστίασαν τις έρευνές τους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου και τον εντόπισαν σήμερα. Αρχικά, ο δράστης προσήχθη, ενώ η προσαγωγή πρόκειται να μετατραπεί σε σύλληψη.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

NΩΡΙΤΕΡΑ: Στην προσαγωγή άνδρα, ως του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, μέσα στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, προχώρησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το newsit.gr η αστυνομία προσήγαγε τρία άτομα το πρωί στη ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους τον βασικό ύποπτο. Τον άνθρωπο που θεωρούν ότι σκότωσε τη Δώρα και φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στον βασικό ύποπτο, τον άνθρωπο που χτύπησε 14 φορές με το μαχαίρι την άτυχη εφοριακό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ πρόκειται για έναν Έλληνα, ηλικίας 55 έως 60 ετών.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας φέρεται να έχει ομολογήσει.

Η υπόθεση της δολοφονίας της έχει προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση και πολλά ερωτηματικά.Η 32χρονη από την πλευρά του πατέρα της κατάγεται από την Ηλεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις