Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας: "O EOΠΥΥ αυθαίρετα δεν αποζημιώνει τις αναπνευστικές συσκευές"

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας: "O E...

Ταλαιπωρία για ασφαλισμένους και φαρμακοποιούς

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας αναφέρει ότι " Ο ΕΟΠΥΥ αυθαιρέτως και χωρίς τα είδη αυτά να περιλαμβάνονται στα ΦΕΚ 3491 & 3492 / 05.10.2017, ώστε να δεσμεύεται από νέα τιμολόγηση, έχει αποκλείσει την αποζημίωση των αναπνευστικών συσκευών τις οποίες αποζημίωνε έως τις 23.10.2017.

Με δεδομένο πως το υλικό αυτό έχει ως σημείο αναφοράς εξαιρετικά ευαίσθητες ομάδες ασθενών, ενώ ταυτόχρονα τα είδη αυτά διαθέτουν και νέο αριθμό ΕΚΑΠΤΥ αναρτημένο στο σχετικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ, ερωτάται το Υπουργείο με ποιο δικαίωμα, αφενός παραβιάζεται η σύμβαση στην οποία έχει τεθεί και η υπογραφή του Υπουργού Υγείας και αφετέρου ταλαιπωρεί τους ασθενείς – ασφαλισμένους.

Με δεδομένο επίσης πως μεταξύ 23 και 31 Οκτωβρίου το σύστημα του e-ΔΑΠΥ παρέμενε κλειστό, τα φαρμακεία έχουν νομίμως χορηγήσει πληθώρα τέτοιων συσκευών εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους ως όφειλαν, νομιμότατα με βάση τη σύμβαση και τα ως τώρα δεδομένα και τώρα ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να τους αποζημιώσει. Ερωτάται το Υπουργείο αν όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση του και τι προτίθεται να κάνει για την κατάσταση αυτή".

 

 

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις