Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Απάντηση του Δήμου στη Ρ.Α.Π. για τις αδειοδοτήσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Πάτρα: Απάντηση του Δήμου στη Ρ.Α.Π. για...

"Ο Δήμος δεν αδειοδοτεί"

Απαντώντας στην παράταξη της ΡΑΠ για το ζήτημα της αδειοδότησης της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, η Δημοτική αρχή υποστηρίζει πως η αρμοδιότητα για τις άδειες των κεραιών ανήκει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και πως μετατίθενται αδίκως οι ευθύνες σε αυτήν.

Ο Δήμος αντιθέτως, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του, θα μείνει στο πλευρό των πολιτών για την απομάκρυνση των κεραιών που βλάπτουν την υγεία τους και τη διακοπή της ασύδοτης εγκατάστασή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H κυβερνητική παράταξη της Ρ.Α.Π. με περίσσιο θράσος καταλογίζει ευθύνες στο Δήμο για την αδειοδότηση και εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ο Δήμος δεν αδειοδοτεί -όπως πολύ καλά γνωρίζουν- την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών. Τις άδειες εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, όπως και γραπτώς τούς επισημαίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου της λειτουργίας των κεραιών, παρά μόνο τον έλεγχο στατικότητας των κτιρίων.

Για άλλη μια φορά προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες που βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Δήμο.

Τους θυμίζουμε λοιπόν, αυτό που και οι ίδιοι γνωρίζουν, ότι η κυβέρνηση διατηρεί αναλλοίωτο το νομοθετικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, θυσιάζοντας την ποιότητα ζωής και την υγεία του λαού, για τα κέρδη τους.

Η Δημοτική Αρχή έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Απρίλη 2017, ενημερώνοντας ότι εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, έχουν «κληρονομηθεί» από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, 166 κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Στην παρούσα φάση, ολοκληρώνεται η διαδικασία του αναγκαίου διαλόγου και συνεννόησης με τους φορείς και το Κίνημα και το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στον αγώνα για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την ασύδοτη εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και   την απομάκρυνση των κεραιών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού μας.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων της Αγυιάς, για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις